Reportáž z koncertu Thirty second to Mars

Reportáž z koncertu Thirty second to Mars

02. 07. 2014  |  Autor: Mia Křižková  |  Komentáře (0)
Dlouho očekávaný koncert Thirty second to Mars se tak úplně nevyvedl. Shannon Leto zadržený policií za řízení v opilosti jednoznačně v partě chyběl. Všichni čekali show a parádní podívanou. Show to opravdu byla, ale asi ne to, co fanoušci očekávali.
První tóny „Birth“ byly zvučné a z dálky byl slyšet hlas Jareda Leta. Vzezřením Jared - Ježíš - Leto s korunkou na hlavě, slunečními brýlemi a hábitem připomínající pyžamo poskakoval po podiu jako smyslů zbavený. Jared přišel s vlajkou a znakem Thirty Second To Mars (dále jen 30STM) a mával s ní mezi fanoušky.

JAred LEto

Při písni „This is War“ vypustili do publika obří balóny. To však koncert 30STM nezachránilo. Ani několik tisíc konfet. Jaredova akustická půlhodinka, kdy nikdo nevěděl, zda na něco čekáme, nebo jestli se něco bude dít, byla velmi únavná. Zahrál při ní starší hity jako „From Yesterday“ a „The Kill“, což trochu zamrzelo dlouholeté fanoušky. Přeci jen by si tyhle „pecky“ zasloužily více, než jen akustickou kytaru. Jared při jedné zahlásil, že zvuk co vydáváme, je jako by umíralo prase a že máme opravdu talent.

Stálé vyzývání ke zpěvu se zpěvákovi moc nevyplatily. Obzvláště u méně známých písní jako je „End of All Days“ nebo „Hurricane“. Jasně, že je každý zná. Málokdo zná ale více jak jednu sloku zpaměti a po půl minutě bez Jaredova zpěvu bylo jasné, že frontman kapely trochu šlápl vedle. Nicméně při frázi „Do you really want me“ se fanynky málem rozskočily štěstím a výskotem lapaly po dechu.

Thirty Seconds to Mars - 30 STM
Podívejte se na fotky z koncertu 30 STM.

Hity „Up In The Air“, „Do or Die“ nebo „Kings and Queens“ ale slavily úspěch. Jared Leto si k sobě na podium zval fanoušky včetně malého Adama, kterého si oblíbil. K závěru nesmělo chybět ani slavné „selfie“ foto. Ráda bych koncert ohodnotila lépe, ale chyběly mi bicí se Shannonem Letem a jakákoli improvizace. Vstupné nebylo malé a dle zpráv fanoušků na sociální síti byli i oni zklamáni playback-bicími. Je to jako jíst oblíbené jídlo, na které se těšíte a ono nakonec není osolené. Kapela 30STM slíbila, že se bude do Prahy vracet „Again, again, again and again“, tak snad můžeme doufat v lepší zítřky.
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

THIRTY SECONDS TO MARS

Pondělí 30. 6. 2014
Vstup: 990 Kč, u pódia 1290 Kč v předprodeji
Vystupují:
Thirty Seconds To Mars (USA)
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUTĚŽTE
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika