FESTIVALY 2024

březen
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Trutnoff doplňuje Crystal Fighters, Boban & Marko Markovič Orchestra a N.O.H.A.

Trutnoff doplňuje Crystal Fighters, Boban & Marko Markovič Orchestra a N.O.H.A.
02. 07. 2014   |   Autor: redakce   |   Komentáře (0)
(Promotion) S příchodem prázdnin Trutnovský Woodstock, letos přejmenovaný na Trutnoff Open Air, který se uskuteční od 14. do 17. srpna, obohacuje a doplňuje svůj program. Se začátkem prázdnin vybubnováváme doplnění naší letošní pestrobarevné mozaiky.
Přijedou novodobí taneční hippies, temperamentní španělští Baskové Crystal Fighters, kteří se usídlili v Londýně a křižují naši planetu s tradičním baskickým folklórem naroubovaným na rytmy současné elektroniky i ostrých kytar. Vrací se také balkánská dechovka, známá z Kusturicových filmů, Boban i Marko Markovič Orchestra a u nás velmi oblíbená N.O.H.A. Věříme, že roztančí mokasíny při našem Pow-Wow v měsíci zrní a dozrávající trávy,“ uvádí zakladatel festivalu Martin Věchet. Pořadatelé ani letos nebudou zveřejňovat žádná čísla o počtech návštěvníků na protest proti zaběhnuté praxi s falšováním těchto údajů na jiných akcích.
 

Crystal Fighters - jižanské léto, temperament a energie
Baskicko-britští Crystal Fighters vznikli v roce 2007 a pozornost vzbudili již debutovou deskou Star of Love se svojí přímočarou a strhující energickou muzikou. „Z temperamentních Crystal Fighters je cítit jižanské léto a energii s otevřenou svobodomyslností. Své koncerty rychle vyprodávají. Jejich loňské vystoupení v Praze, kdy rytmy vonícími jihem v listopadu rozehřály pražské podzimní ulice, nebylo výjimkou. Dodnes o něm kolují pověsti. Takovým novodobým rytmům bude Trutnoff rád v budoucnu otevírat své brány,“ uvádí pořadatelka nejstarší hudební přehlídky Marta Indiánka Věchetová. To, že jsou Crystal Fighters stále populárnější kapelou, které se dobře daří propojovat tradiční baskický folklór se současnou elektronikou, dokládá i jejich účast na většině prestižních evropských festivalů, včetně Glastonbury, Pukkelpopu nebo Szigetu. Budeme do ranních rozbřesků tančit okolo šamanských ohňů? „Zapomeňme na všechno a zvolme si lásku!“ mají odpověď Crystal Fighters.

Balkánská dechovka Boban & Marko Markovič Orchestra vnese radost i tanec do našich srdcí
Další energii nabitou sluncem přinese do podhorského ležení i balkánská dechovka známá z Kusturicových filmů Boban & Marko Markovič Orchestra, která přijede s novým programem a obohacená o bubeníka, kytaristu a klávesy. Tedy pro dechovku v neobvyklém složení. Orchestr míchá world music s balkánskými rytmy, ale i popem, jako například skladbami od ABBY či svérázně upraveným Jamesem Brownem, který se náhle ocitl v balkánském ladění...

Boban i Marko Markovič Orchestra je jednou z nejlepších a nejuznávanějších srbských dechovek a Boban Markovič zřejmě nejlepším trumpetistou, jakého Srbsko mělo v posledních dvaceti letech. Nahráli soundtracky k filmům režiséra Emira Kusturici „Arizona Dream“ a „Underground“. Jméno syna Marka se do názvu kapely dostalo díky tomu, že v den svých osmnáctých narozenin v roce 2006 převzal kapelu po svém otci.

N.O.H.A. se vrací po své premiéře
Další kapelou, která roztančí mokasíny při našem Pow-Wow bude etno-elektronická N.O.H.A.. Vrací se po dvou letech pod hory s novou americkou zpěvačkou Kaiou Brownovou, která kapele dodává nový hudební i vizuální projev. N.O.H.A. je mezi tuzemskými posluchači velmi známá, těší se jejich velké oblibě a uzavírá letošní pestrobarevnou programovou mozaiku zahraničních jmen. Svým stylově otevřeným mixem drum&bassu, world music, dub stepu a energií nabitých groovů na pódiu ze sebe vydává nakažlivou pozitivní energii. N.O.H.A. svými sympatiemi pro tradiční hudbu a multikulturnost rozbíjí hranice mezi různými hudebními směry i světovými kontinenty.

Trutnoff i letos bez čísel
Ani letos nebudou pořadatelé Trutnoff Open Air Festivalu zveřejňovat žádná čísla o počtech návštěvníků na protest proti dlouhodobému nadsazování a falšování těchto údajů na jiných akcích. „Počty nikdo neověřuje, média je automaticky přebírají a pořadatele v touze být větší a zajímavější než ve skutečnosti jsou nebo s ohledem na sponzory uvádějí nesmyslná a nadsazovaná čísla. Desetitisíce sice vypadají lépe, ale je to jen hra a virtuální realita. Skutečnost daná velikostí země je jiná. Počet přítomných se třeba vynásobí počtem dnů, i když se jedná o stejné návštěvníky. Se začátkem letní sezóny jsme už toho byli a zřejmě ještě budeme svědky. Více k tomu přineseme během festivalu,“ uvádějí pořadatelé nejstarší hudební přehlídky svého druhu v zemi..

Dodal: Iva Černý Vlas, Geronimo Agency

TRUTNOFF

Čtvrtek 14. 8. 2014 až Neděle 17. 8. 2014
od 1200 Kč v předproedji
Vystupují:
Patti Smith (UK), Ska-P (ESP), Tinariwen (Afrika), Elijah Wood - Wooden Wisdom & DJ Fitz, Crystal Fighters, Boban & Marko Markovič Orchestra, N.O.H.A., Plastic People of the Universe, Doctor Victor, Polemic, Visací zámek, Hentai Corporation, Imodium, Krucipusk, Mňága & Žďorp, Pavel Fajt, Please The Trees, Prague Conspiracy, Sto Zvířat, The Velvet Underground Revival, Garage & Tony Ducháček, The.Switch,Jiří Schmitzer, Oldřich Kaiser a Dáša Vokatá, Poletíme? a další
Koupit vstupenky online
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |