Hooverphonic přijedou v září s novou deskou

Hooverphonic přijedou v září s novou deskou

04. 07. 2014  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Populární belgická skupina Hooverphonic přijede 29. září do Lucerna Music Baru s novou deskou Reflection. Osmé studiové album, které vyšlo 15. listopadu 2013, se nahrávalo přímo doma u fanoušků a je hodnoceno jako jedno z nejživějších, jaké kdy kapela nahrála.

Na albu Reflection, které je druhým studiovým počinem se zpěvačkou Noémie Wolfs, se Hooverphonic vrátili k přirozenému analogovému zvuku. „Mám problém s dnešní standardizací. Všechno má svůj preset. Všechno, co slyšíte, je digitálně produkováno a ztrácí hloubku a přirozenost. Toto album je reakcí na současné nahrávání. Chtěl jsem nahrávat v prostorech, ve kterých nikdo před tím nenahrával“, říká basista a producent Alex Callier.

Tato myšlenka vedla ke zrodu ambiciózního projektu Hooverdomestic. Kapela se na začátku roku 2013 obrátila na své fans s prosbou, jestli by byli ochotní poskytnout svůj domov k nahrávání. Nakonec se sešlo dohromady 180 kandidátů, z nichž vybrali 5 míst, kde se deska nahrávala. Hooverphonic rozložili svoje nástroje v bývalé cihelně přeměněné v loftové byty, ve dvou majestátních domech v regionech Gent-Brugge a Champagne a ve staré farmě patřící jednomu známému umělci. „Páté místo byl kostel, kde jsme nahrávali vokály“, upřesňuje Alex. Způsob nahrávání se blížil dřevním dobám v 50. letech, kdy se nahrávalo ve speciálních echo komorách, kde se zvuk „efektoval“ pomocí dřevěných panelů, cihlových zdí, prázdných chodeb a vysokých stropů. „Reflection je špinavé album. Drsné, žádné ozdůbky. Co jsme nahráli, to taky dostanete, žádný copy/paste“, popisuje novou desku Alex.

Oproti ostatním deskám Hooverphonic postrádá Reflection smyčcové nástroje, které nahradily tři doprovodné vokály. „Chtěli jsme pro Noémie maximum prostoru pro její hlas, proto jsme tentokrát vynechali smyčce a podpořili její zpěv doprovodnými vokály“, doplňuje Alex.

Navzdory všem potížím, které doprovázely zdánlivě bláznivý koncept Hooverdomestic, je zřejmé, že album Reflection uhodilo hřebíček na hlavičku. Singl Amalfi zaznamenal nejsilnější start v historii skupiny a nastartoval novou a divokou jízdu celého alba. Jen tři týdny od vydání se píseň Amalfi usadila na prvním místě belgické radio hitparády a usídlila se také v Top 10 tamní prodejní singlové hitparády.

Hooverphonic se naposledy předvedli v Praze v květnu 2012 v zaplněné velké Lucerně za doprovodu dvanáctičlenného symfonického orchestru. Přijďte si je v září užít do klubového prostředí, kde vám zahrají nové věci a zbrusu novou show.

Předprodej vstupenek startuje v pátek 4. 7. Do 31. 7. nebo do vyprodání limitovaného počtu vstupenek je cena 590 Kč (+ poplatky), od 1. 8. za 690 Kč (+ poplatky). Předprodej běží na pokladně Lucerna Music Baru (bez poplatku), na webu Lucerna Music Baru a v předprodejních sítích Ticketpro, Ticketportal, GoOut.cz a Eventim.

Dodal: Lukáš Kolíbal, Lucerna Music Bar
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

HOOVERPHONIC

Pondělí 29. 9. 2014
Vstup: 590 - 690 Kč
Vystupují:
HOOVERPHONIC (Belgie)
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika