Dee Dee Bridgewater připomene v Praze Billie Holiday

Dee Dee Bridgewater připomene v Praze Billie Holiday

09. 07. 2014  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Hvězdná americká jazzová zpěvačka a držitelka tří Grammy Dee Dee Bridgewater vystoupí 23. listopadu ve velkém sále pražské Lucerny. Do České republiky se vrátí s programem k zatím poslední nahrávce Eleanora Fagan (1917-1959): To Billie With Love From Dee Dee, na které vzdává hold jazzové legendě Billie Holiday.
“Tímto albem jsem vyjádřila obrovský respekt a obdiv zpěvačce, díky níž jsem se já i další mohly vydat na hudební dráhu,” říká Dee Dee Bridgewater, která ztvárnila roli Billie Holiday v divadelním představení Lady Day uvedeném v Paříži a Londýně v letech 1986 a 1987. Dee Dee Bridgewater v Praze hostovala dvakrát s obrovským úspěchem ve vyprodaných sálech na festivalu Struny podzimu. Vstupenky na tento výjimečný hudební zážitek jsou v prodeji od 9. července, 10:00 hodin v síti Ticketpro - www.ticketpro.cz. Koncert pořádá agentura Charm Music, více informací na www.charmmusic.cz.
 

Dee Dee Bridgewater, která se narodila v roce 1950, se za čtyřicet let hudební dráhy vypracovala mezi nejlepší světové jazzové vokalistky. Několikrát se na nahrávkách vrátila k tvorbě předních hudebních osobností - např. v roce 1997 album Dear Ella připomnělo Ellu Fitzgerald, v roce 1995 vzdala poctu Horaci Silverovi na albu Love and Peace: A Tribute to Horace Silver a v roce 2002 uctila Kurta Weila na nahrávce This Is New. “U alba Eleanora Fagan jsem chtěla, aby bylo jiné - modernější a oslavné, ne nahrávka, která je temná a patetická. Chtěla jsem, aby znělo radostně,” vysvětluje Dee Dee Bridgwater k poctě, která jde hlouběji než pouhé napodobení hudby Billie Holiday. “Billie si zaslouží, aby její hudba zazněla v jiném světle. Určitě jsem ji nechtěla imitovat,” dodává Dee Dee Bridgewater. O nová aranžmá dvanácti skladeb se postaral dlouholetý spoluhráč Dee Dee Bridgewater pianista Edsel Gomez. Ke skvělé nahrávce, která získala Grammy, přispěli velkou měrou další hvězdní doprovodní hudebníci - James Carter, Christian McBride a Lewis Nash. “Byla to moje vysněná kapela,” dodává Bridgewater. Na nahrávce tak znějí v nových aranžmá takové legendární skladby jako Good Morning Heartache, Lover Man, Mother’s Son-in-Law, You’ve Changed, Fine and Mellow a další. “Podle kréda, že chci vždy jít dopředu, rozvíjet moji hudbu, nevracet se, výsledná nahrávka nezní jako představení Lady Day, ale nově. Vyzařuje lásku,” uzavírá Dee Dee Bridgewater. A tuto lásku a radost budou moci zažít návštěvníci pražského koncertu v Lucerně.

Dodal: Jiří Sedlák, ArtsMarketing.
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

DEE DEE BRIDGEWATER (ZRUŠENO)

Úterý 7. 4. 2015
Vystupují:
Dee Dee Bridgewater (usa) + Dee Dee´s Feathers Project
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika