FESTIVALY 2024

březen
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Festival Živá ulice nabídne přes 600 umělců

Festival Živá ulice nabídne přes 600 umělců
06. 08. 2014   |   Autor: redakce   |   Komentáře (0)
(Promotion) Živá ulice, největší multižánrový festival na západ od Prahy, přiveze do Plzně přes 600 umělců a na sedmi scénách od 11. do 17. srpna představí hudbu, pouliční divadlo i bohatý doprovodný program. Plzeňské centrum přivítá Lenku Dusilovou, The Plastic People of the Universe, Never Sol a mnoho dalších.
Festival pro všechny, to je Živá ulice 2014
Multižánrový festival Živá ulice – Plzeňská setkání se letos koná potřetí. Navazuje na osmnáctiletou tradici festivalu Na ulici a do západočeské metropole přiváží hudbu, pouliční divadlo, nezávislou módu a design, výstavy v plenéru i bohatý program pro děti. Celý festival je zdarma. „Festival Živá ulice naplňuje svoji multižánrovost všemi směry. Nejen prostřednictvím dramaturgie, ale i tím, komu je věnovaný. Festival tvoříme tak, aby se na něm cítili dobře jak rodiny s dětmi, tak mladí festivaloví návštěvníci. Proto kousek od sebe potkáte dětské hřiště a stolní fotbálek. Zatímco na jednom místě se bude hrát pohádka, na druhém o pár hodin později uslyšíte pořádně rozjeté SKA,“ přibližuje festival Jakub Vedral, ředitel festivalu.

živá ulice

Čeští interpreti ve 4 hudbeních liniích
Dramaturgie festivalu je postavena na kvalitním line upu z ryze českých interpretů, a to i díky Roku české hudby, který byl vyhlášen Ministerstvem kultury. Výsledkem jsou čtyři základní linie: talentované zpěvačky jako Lenka Dusilová, LENNY, Debbi či Monika Načeva. Čerství držitelé ocenění v podání Never Sol, Bratrů Orffových, Vložte kočku nebo kapely Houpací koně. Následují „bardi“ – Jiří Schmitzer, Xavier Baumaxa a Plastic People of the Universe, které doplňuje festivalová klasika například v podobě Fastfood Orchestra.

Hudbu doplní bohatý program – například pětimetrové akrobatické kolo
Hudební složka Živé ulice tvoří jen část celého festivalu. Během sedmi dní se přijede do Plzně celá řada divadelníků a performerů. Plzeň například poprvé uvidí V.O.S.A. Theater s pětimetrovým akrobatickým kolem. Nebudou chybět pohádky pro děti nebo pouliční knihovna, ve které se bude denně číst. Dva dny – 14. a 15. srpna budou patřit nezávislé módě a designu, do Plzně totiž přijedou Plzeň Fashion Days. Chybět nebude ani dobré jídlo.

divadlo

Festival zapojuje národnostní kultury a spojuje menšiny
Živá ulice do svého programu zapojuje aktivní a nadané lidi z širokého okolí. Každý rok umožňuje začínajícím kapelám v rámci projektu Mladá krev zahrát si na stejné stagi a před stejným publikem jako známí interpreti, výherci se pak dokonce dostanou do hitparády rádia. Každoročně se také koná kulturní hydepark, který je určený všem zájemcům, kteří se chtějí do festivalu zapojit. Letos poprvé přišli organizátoři s akcí Babylon na plotně. „Babylon na plotně je food festival národnostních menšin a cizinců žijících v České republice. Bude probíhat 12. a 13. srpna v Proluce kousek od Náměstí Republiky a těšit se můžete například na běloruské zákusky, tradiční romské bramboráky, vietnamské speciality Báhn Rao a Báhn Rán či na íránskou kuchyni. Připraveny navíc budou i workshopy, a tak se návštěvníci budou moci naučit skvělé vietnamské jarní závitky nebo slavnou polévku Pho,“ láká na mezinárodní chutě a vůně Táňa Švehlová, koordinátorka doprovodného programu Živé ulice.

živá ulice

Západočeská metropole za návštěvu v týdnu od 11. do 17. srpna určitě bude stát. Nikde jinde v České republice v tu dobu nepotkáte tolik hudebníků, divadelníků a milovníků kultury jako právě tam. „Máme velkou radost, že se festival těší oblibě. V loňském roce přišlo přes 35 000 diváků, letos věříme, že nás v plzeňských ulicích bude v době konání festivalu ještě víc,“ uzavírá Jakub Vedral.

Dodal: Dominika Antonie Skalová, ArtProm
ŽIVÁ ULICE

ŽIVÁ ULICE

Pondělí 11. 8. 2014 až Neděle 17. 8. 2014
Vystupují:
Lenka Dusilová, Tornado Lue, LENNY, Vees, Pub Animals, The Rocket Dogz, The Plastic People of the Universe, Xavier Baumaxa, NANO, The Prostitutes, Longital (SK), The Chancers, Jelen, The Fialky, Fast Food Orchestra, Jiří Schmitzer, The Unholy Preachers, Doctor Victor, Vložte kočku, 100°C, Discoballs, Never Sol, Houpací koně, Debbi, Mydy Rabycad, Prague Conspiracy, Monika Načeva a Justin Lavash, Znouzecnost
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |