QOTSA – kouřící lokomotiva v Karlíně

QOTSA – kouřící lokomotiva v Karlíně

13. 08. 2014  |  Autor: Lukáš Pokorný  |  Komentáře (0)
Matadoři z Queens of the Stone Age převálcovali fanoušky v pražském Foru Karlín precizní rockovou palbou. Soustředěný výkon byl možná zahleděný až moc do sebe, ale to nikoho nezajímalo. Proč taky.
Forum Karlín je nová vymazlená koncertní hala, které asi do ideální podoby chybí jen málo - není nouze o prostor, za minutu se v dvoupodlažním areálu zorientujete, zvuku je všude plno a místo piva si tam můžete dát třeba kopřivovou limču. Možná jediný chyták čeká kuřáky, kteří se po vstupu ocitli zavření v nekuřáckém prostoru a z neznámých důvodů nemohli ven (nejen oni). Výsledek se dal očekávat: řada rozpálených teček tam, kde chyběla security a nervózní šéf ochranky, tušící, že čidla kouře by mohly vykonat své – celou show poslat do háje…

Naštěstí se nic takového nestalo: od osmi si svou tak trochu uřvanou pražskou premiéru odbyla Brody Dalle, které prostě hala a ozvučení nesedlo. S kapelou odehrála nezáživný koncert, ze kterého problesklo jen pár chytlavých a super-rychlých riffů a Brodyin zajímavě zabarvený hlas.


Krátce před půl desátou byla atmosféra v téměř zaplněné hale dostatečně zahuštěná pro nástup QOTSA. Bez výraznější pompy a světelné show se kapela pustila do práce a nepřestala další víc jak hodinu a půl. Po úvodní I Ain´t Worth a Dollar se rychle rozjela No One Knows, která těžkou riffovou masáží vykopla nadšení v sále ještě o pár stupňů výš. Hale slušely nejvíc hutnější spodky než vyšší kytarové zvuky, ale akusticky si koncert nakonec sedl víc než dobře. V Karlíně postupně zazněl výběr z nejnovější skvělé desky „…Like Clockwork“ a jen potvrdil její kvality: lehce zapamatovatelné, protože „tlusté“ v hlavních motivech, zněly Smooth Sailing, I Sat by the Ocean nebo If I Had a Tail prostě a jednoduše božsky. A z toho, jak ke koncertu QOTSA přistoupili, bylo jasné, že o nic jiného nejde: „my budem hrát, jak nejlíp umíme, a vy se bavte“.

Během koncertu si našly svoje místo i pomalejší songy, které občerstvily zvuk někdy až monotónně supící QOTSA mašiny – hlavně hypnotická …Like Clockwork, Kalopsia nebo Make It WIth Chu měly skoro relaxační efekt.


QOTSA zahráli v Praze s maximálním nasazením a i přes minimum slov bylo jasné, že Královny své věrné odměňují…královsky.
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

QUEENS OF THE STONE AGE

Pondělí 11. 8. 2014
Vstup: 850 Kč v předprodeji
Vystupují:
Queens of The Stone Age - QOTSA (USA), Brody Dalle (Austrálie)
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika