Rozhovor s izraelskými 3421

Rozhovor s izraelskými 3421

19. 09. 2014  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Mladí producenti ukrývající se pod názvem 3421 z největšího izraelského přístavu Haify se divákům premiérově představili na 10. ročníku festivalu United Islands. Pevné dubstepové základy, podmanivé melodie a orientální vlivy ve spojení se skvělou Miss Red zaručují skvělou party. Užít si je můžete již tento pátek 19. září 2014 v Chapeau Rouge.
Silný zvuk 3421 je tvořen 3 syntetizéry, akustickou bicí soupravou a zpěvem. Vystoupení působí jako DJ set, ale kapela je mixuje vše na místě. V živém vystoupení čerpá fusion dubu, dubstepu, electra, hip hopu, glitche, breaku a junglu. Kapela má za sebou úspěšná turné po Evropě i Číně. V roce 2013 navázali spolupráci se skvělou Miss Red, zpěvačkou a ráznou MC. Ze spolupráce vzniklo EP „Fat Plate“, které zazní i na jejich pražském koncertě.

Po koncertě bude následovat after party Bass Drop (DJs Magnet, Low Tact, Hlava, Tezet, Ollie Torr, S-bish), na kterou mají návštěvníci koncertu 3421 vstup zdarma!
 

Rozhovor 3421

Přijíždíte z Haify. Jaká tam vypadá lokální hudební scéna? Můžete popsat českým fanouškům, jaké to je být muzikantem v Haifě?
Hezus: Je to smutnější, než by si člověk představil. Ve městě je asi tak dvě a půl kapely.

Shuz: Scéna je opravdu malá, ale jsou tam lidé, kteří milují hudbu. Dokonce tam potkáte malé skupinky, které jedou v syntezátorech a vinylech (což byste normálně spíš potkali ve větších městech).

V České republice jste hráli poprvé loni na United Islands, ale k tomu se ještě dostaneme. Jaké byly vaše první krůčky? Jak jste se dali dohromady? A kdy jste začali vystupovat s Miss Red?
Hezus: kapela vlastně vznikla během jammování. Kamarád nechal bicí soupravu u Shutze doma, tak jsme prostě začali kombinovat sinťákový zvuk s dubstepem a junglovými beaty.

Shuz: Miss Red je spolu s dalšími talentovanými lidmi součástí haifské "Easy Rider Soundsystem", kteří s námi občas vystupují na některých z našich koncertů. Miss Red nás tlačí dopředu s novými texty a nápady, no a tak spolu hrajeme poměrně často.

3421

Je těžké uspět s vaším projektem? Jak moc komplikované je uspět v Izraeli? A co v porovnání s tím, jak je to mimo Izrael, hlavně tedy v Evropě?
Shuz: je těžké uspět v hudbě celkově, ale je jednodušší, když jste v kapele jenom dva. Evropa je jen větší hřiště. Ale zpět k Izraeli – bohužel jsme obklopeni zeměmi, kam nemůžeme.

Hezus: v případě undergroundové hudby izraelské publikum stále touží po něčem novém. Při hraní v pěti velkých klubech kolem Izraele pokrýváme 90% této undergroundové scény, to nás motivuje být lepší a posouvat se dál s cílem mít víc koncertů v zahraničí.

Hrajete elektronickou hudbu, ve které můžeme slyšet několik různých žánrů. Začali jste jako producenti, nebo máte za sebou nějakou DJské zkušenosti, jako mnoho dalších producentů?
Shuz: Já jsem vlastně před 3421 produkoval a stále produkuji nějaké věci. Oba jsme hráli v dalších kapelách. Byli jsme součástí rostoucího hnutí v Haifě, které zahrnovalo vizuální umění, EasyRider soundsystem (reggae), DJs a tak dále. Dělání hudby, organizování party, malování, graffity a tak…mixování žánrů bylo asi právě to, co nás vyneslo na tomhle malém předměstí nahoru. Undergroundová scéna vlastně doopravdy neexistuje, prostě si vezmeš to, co se ti líbí, dáš do toho něco vlastního a doufáš, že z toho vyleze něco nového.

Hezus: když mluvíme o ovlivnění elektronickou hudbou – než jsme začali s 3421, tak jsme pořádali v Haifě hodně party, ale nikdy jsme tam nehráli jako DJs, takže myšlenka udržet tančící dav po celou noc přišla sama se založením kapely.

Zůstaňme ještě u hudby. Máte nějaké hudební ikony, které uznáváte a které vás inspirují?
Shuz: nechtěj, abych začal

Hezus: od A do Z…prostě všechno

Když jsem psala článek o vašem vystoupení v Praze, bylo velmi obtížné najít vhodná slova, která by jasně vyjádřila vaši hudbu, popsala váš styl a atmosféru, ketrou jsem zažila během vašeho vystoupení. Můžete mi pomoct a popsat vaši hudbu vlastními slovy?
Shuz: Ovlivňuje nás všechno…od jungle, přes hip-hop k funku a punku a taky stará škola psychedelických sraček. Snažíme se to všechno smíchat do jednoho plynulého živého setu, ze kterého budou holky šílet!

Vaše vystoupení je plné energie. Jak vzpomínáte na vaše loňské vystoupení v rámci United Islands
Shuz / Hezus: woohoo! Ten den byl úžasný! Skvělý zvuk, super lidi. Publikum šílelo.

Na konec našeho rozhovoru můžete pozdravit české fanoušky a pozvat je na váš koncert!
Chceme vás vidět všechny na naší nadcházející party a připomenout vám, že je nebezpečné pařit střízliví!

Dodal: Markéta Vacková, United Islands of Prague
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

koncert: 3421

Pátek 19. 9. 2014
Vstup: 150 Kč pouze na místě
Vystupují:
3421 (dubstep, glitch, live electronica – Haifa / Izrael)
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUTĚŽTE
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika