FESTIVALY 2024

březen
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Stetson and Bourbon v říjnu jíž poosmé

Stetson and Bourbon v říjnu jíž poosmé
19. 09. 2014   |   Autor: redakce   |   Komentáře (0)
(Promotion) Na sobotu 25. října je připravován již osmý ročník mezinárodního festivalu Stetson and Bourbon, který je jako jeden z mála domácích i zahraničních věnován pohodovému americkému jižanskému rocku (southern rock). Hudbě, která v sobě zahrnuje bluesovou zádumčivost, country tanečnost i rockovou tvrdost. Hudba přístupná každému, kdo jí chce naslouchat, ať je vyznavačem jakéhokoliv z výše citovaných žánrů.
Vlastní hudební přehlídku zahájí v 19,30 hodin polské Kulisz Trio. Frontman Adam Kulisz je považován za jednoho z nejkreativnějších umělců na polské bluesové scéně. Jeho hluboký, oduševnělý zpěv, kytarová a harmonikářská virtuozita a kompoziční schopnosti jsou základním pilířem úspěchu tria, které dále tvoří basista Piotr Rożankowski a bubeník Adrian Fuchs. Za pět let existence, trio zahrálo na mnoha festivalech, včetně těch nejslavnějších jako Rawa Blues nebo Jesień z Bluesem. Především však Kulisz Trio odehrálo stovky klubových koncertů a koncertů pod širým nebem. Skladby z jejich alba "Bluesletter" a "Historie Bluesem Pisane (Live)" (2013) byly uvedeny na Radiu Trojka v pořadech Wojciecha Manna, Jana Chojnackiego a Petra Barona a na mnoha dalších rozhlasových stanicích, včetně ikonické "Okolice Bluesa" s Andzejem Jerzykem.

Ve 21 hodin nastoupí na scénu skvělá formace maďarských jižanských jezdců ASPHALT HORSEMEN. Skupinu tvoří Karoly Lorincz (zpěv, kytara), Geza Matyasovszki (kytara, doprovodný zpěv), Balazs Megyesi (baskytara, doprovodný zpěv), Gergely Farkas (bicí). Členové sbírali hudební zkušenosti v několika skupinách (Mood, Zeus Flash, Stereochrist, Notre Dame, Snakebite) a během posledních desteti let let hráli po celém Maďarsku a Evropě. Jejich hudební kořeny tkví v blues rocku, hardrocku a sleeze, ale někdy hledají inspiraci i v grunge, jazz-rocku a heavy metalu. V písních kapely bouří kytarové riffy pod zpěvnými vokálními melodiemi a barvitými kytarovými sóly.V r. 2010 nahrála skupina EP s písněmi „Grip In Hand” a „Run Man”, které věrně odráží styl, k němuž směřují. Členové kapely již sdíleli jeviště s takovými známými hvězdami jako Uriah Heep, Marco Mendoza, Jeff Scott Soto, Kip Winger, TM Stevens, Carmine Appice & Vinnie Appice and Brian Tichy.

V březnu 2014 vydali ASPHALT HORSEMEN vlastním nákladem první album, které bylo velmi dobře přijato jak v Maďarsku, tak i v zahraničí.

Závěrečnou senzací bude bezesporu od 22,30 hodin vystoupení legendární české jižanské kapely GENERÁL LEE v původní sestavě. V říjnu totiž uběhne 25 let od jejich slavného vstupu na domácí rockovou scénu a členové si toto výročí připomenou letos pouze dvěma příležitosnými koncerty (jeden bude v Praze a druhý v Otrokovicích). Dle informací ze zkušebny v Praze – Hostivaři panuje mezi muzikanty skvělá pohoda a chuť si po letech dobře zahrát. Máme se určitě na co těšit.

Ve STETSON BARU bude klasické občerstvení opětovně doplněno ochutnávkou kvalitních bourbonů z nabídky WHISKY CLUBU a prodejem klobouků stetson. Po loňském úspěch zde bude opětovně hrát Bluesman Martin Chik.

Festival se uskuteční pod patronací starosty města Otrokovice Jaroslava Budka a generální konzulky Polské republiky v Ostravě Anny Olszewske.

Vstupné 150 Kč v předprodeji a 180 Kč na místě. Rezervace a předprodej na: predprodej@beseda.otrokovice.cz a www.ticket-art.cz

Dodal: Josef Huslík, STETSON AND BOURBON
STETSON AND BOURBON

STETSON AND BOURBON

Sobota 25. 10. 2014
150 - 180 Kč
Vystupují:
Kulisz Trio (PL), Asphalt Horsemen (HU), General Lee, Martin Chick
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ SOUTĚŽ

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |