Fenech Soler předskokany Klaxons

Fenech Soler předskokany Klaxons

22. 09. 2014  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Na Glastonbury v roce 2011 byla čtyřčlenná kapela Fenech-Soler na dosah všemu, o čem sní každá skupina – hrálo je BBC Radio One, měli podporu velké gramofirmy a vystoupili na nejprestižnějším festivalu. Zanedlouho však zpěvák Ben Duffy onemocněl rakovinou, stejně jako před lety jeho bratr Ross, kytarista v kapele.
Ben podstoupil operaci a následnou chemoterapii a jako zázrakem se po mnoha měsících léčení uzdravil. Kapela vystoupila jako předskokan Phoenix na australském turné a vrátila se do života. Fanoušci na ně tehdy nezapomněli – když začali sborově zpívat jejich písničky, pro Fenech-Soler jako by začala nová etapa jejich kariéry.

Fenech Soler

Vystoupili znovu na Glastonbury v roce 2013 a bylo to jakési vzkříšení – alespoň pro britský trh.

Povzbuzeni svým vystoupením Fenech-Soler dokončili a vydali své druhé album Rituals (2013), euforickou energickou kombinaci tanečních kořenů a moderního popu – elektronickou hudbu s bušícím lidským srdcem.

Čtveřice z Northamptonshire se věnovala taneční hudbě, když si jich v roce 2009 všiml spolupracovník Daft Punk Alan Braxe. Podepsal s nimi smlouvu u svého retro-futuristického pařížského labelu Vulture a vydal jim singl ‘The Cult of Romance’. Následující nahrávky – ‘Lies’ a ‘Stop & Stare’ – u nezávislého elektronického labelu Moda jen upevnily jejich rostoucí pozici, stejně jako patronát Groove Armada, kteří je vzali s sebou na turné a zařadili na svou kompilaci Kitsune.

Nyní přichází další důležitý mezník kapely. Fenech Soler totiž absolvují celé turné s britskými Klaxons jako jejich support, v této roli se představí 22.listopadu i v pražském Lucerna Music Baru.

Vstupenky za 540,- Kč + poplatky jsou v předprodeji v sítích Ticketpro, Ticketportal, Eventim, GoOut.cz, na webu www.musicbar.cz. Na pokladně LMB bez poplatku.

Více info na: www.musicbar.cz

Dodal: Michal Rejzek
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

KLAXONS

Sobota 22. 11. 2014
Vstup: 540 Kč
Vystupují:
Klaxons (UK), Fenech Soler (UK)
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika