Sobotní Houm Ekšn na Bukanýru

Sobotní Houm Ekšn na Bukanýru

24. 09. 2014  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Byl jeden chudý otec dj a měl dvě děti, Arca a Vika. On chodíval na Bukanýra beaty porážet a nemohl na děti pozor dávat; proto když jim, malým dětem, hudba umřela, oženil se, aby měly děti zase co poslouchat. Ale ta druhá hudba nebyla hodná, neměla ráda otce dje, ani děti, a otec měl proč naříkat.
Jednou se té maceše ty děti tak zprotivily, že muži poručila, aby je na Bukanýra zavedl a více aby domů se nevracely; darmo se tomu muž protivil děti svoje zavést, ale macecha pokoje nedala, on se jí bál, a proto se smutným srdce jednoho dne dětem řekl: "Vezměte si sluchátka, půjdete dnes se mnou na Bukanýra na beaty."

Děti radostí skákaly, vzaly hned dj kejsy a s otcem na Bukanýra se ubíraly. Když přišli hluboko do centra, zavedl je otec na velkou palubu, kde se vše jen radovalo, a řekl jim: "No, milé moje děti, tuto pouštějte si muziku, a já tamto půjdu vinyly porážet, dokud mě budete slyšet bubnovati, budete vědět, že jsem na tom místě." Děti dychtivě padly na Bukanýra a otec odešel opodál, přivázal mezi reproduktory palici, která hlukem pohazována do lidí tloukla, jako když Roxy poráží. Když tak děti ošálil, vrátil se domů a děti Na Bukanýru nechal.

Když měly děti plné již harddisky a dosyta se napoušteli, začaly myslit, aby se k otci podívaly.
"Kdepak jen náš tatínek bude, snad šel domů a nás tu nechal," řekl Arco Vikovi.
"Slunéčko se níží, k večeru se blíží, táto, pojďte na Bukanýra!" volaly barem; ale žádného ohlasu neslyšely.
"To jsme už, milý Viku, zabloudili a tatínka nenajdeme; musíme tu zůstat přes noc," řekl Arco; on byl starší a moudřejší.
"Ale já se bojím," Vik na to.
"No tedy počkej, já vylezu na palubu, jestli uvidím nějaké světlo a vtu stranu bychom se potom dali," těšil ho Arco a hned taky na palubu lezl. - Z paluby se díval kolem dokola…

Příběh nekončí a zlý čaroděj Jindra a jeho vrána Tom Saver budou po celou dobu příběhu lopaty štelovat a noční hejkal Peter Krajniak na houslích celou noc fidlat. A tak dál a tak dál až se jeden doma v posteli v neděli opocený probral. Těšíme se.

Více o dalších akcích na Bukanýru, které jsou pro vás připraveny na tento týden se dočtete zde: http://www.bukanyr.cz/newsletter

Dodal: Bo.dan, Bukanyr.cz
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

HOUM EKŠN

Sobota 27. 9. 2014
Vystupují:
djs Arco (Salted Music), Vik (Sunakashi), Jindra (Bukanyr.cz), Tom Saver
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika