Malou Ameriku rozezní techno a drum´n´bass

Malou Ameriku rozezní techno a drum´n´bass

29. 09. 2014  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Během první říjnové páteční noci rozproudí brněnskou halu Malá Amerika hutný underground. Uskuteční se tady akce, která protne poutavou atmosféru industriálu, pocitové elektroniky a nápaditých projekcí. Vůbec poprvé také v bývalém železničním skladišti proběhne hudební party v oddělených prostorech, návštěvníci budou mít možnost vybrat si ze dvou tanečních scén.
„Zjistili jsme, že rapidně přibývá lidí, kteří jsou již přesyceni standardním modelem českých klubových akcí. Právě proto jsme se rozhodli uspořádat v Brně party v pojetí, které je běžně k vidění například v Berlíně nebo Londýně, tedy měst, která jsou považována za kolébky žánrů techna a drum´n´bassu. Chceme se držet čisté minimalistické projekce a deepovějších soundů,“ vysvětluje jeden z organizátorů Tomáš Snopek.

Mala Amerika Brno

Bourání hranic
Hlavním tématem večera bude vykročení mimo platné „normy“. Organizátoři se chtějí soustředit spíše na vnitřní prožitek jednotlivých návštěvníků než na tuctovou podívanou a senzaci. Aby jim tuto zkušenost plně zprostředkovali, vsadili při pečlivém výběru na špičkové výrobce zvukových systémů: Funktion-one a německý d&b audiotechnik. Návštěvníky čeká nevšední zážitek, při kterém budou účinkující techna a drum´n´bassu vycházet z původních kořenů obou žánrů, s jemnou dávkou experimentování.

Pionýři scény
Haly ovládnou především Elektrabel a DJ Sayko, kteří patří mezi tradiční jména tuzemské elektronické scény. „Oba již mají ledacos za sebou a vědí přesně, jak přistupovat k publiku. V případě prvně jmenovaného se lidem po delší odmlce opět dostane jeho osobitého techna v aktuálním live actu,“ dodává Tomáš Snopek. Techno stage poté doplní brněnské trio Unclean, Myself a Toomuch a pozvání rovněž přijal pražský srdcař DJ Pluge.

Inteligentní drum’n’bass
DJ Sayko na hlavním podiu naopak zahraje netypicky, podle Snopka se bude pohybovat převážně v hlubších a zlomenějších rovinách drum'n'bassu. O zbytek drumového osazenstva se postará kompletní sestava brněnské crew Futurespective Music, která událost zčásti pořádá. Akce se uskuteční v atraktivních prostorech zachovalých železničních hal s perfektní dostupností v centru Brna. Základní vstupné je 120 Kč, po jedné hodině návštěvníci zaplatí sedmdesát korun.

Elektrabel
Jeden z nejrespektovanějších představitelů české elektronické scény. V roce 2003 svou produkcí zaujal legendárního amerického producenta Jeffa Millse, který mu vydal první zahraniční vinyl MISSION 01 – Elektrabel EP. Další LP For Various Reasons sklidila nebývalý úspěch u kritiků i fanoušků. Jeho zvuk se vyznačuje údernou rytmikou a hypnotickými syntezátorovými smyčkami, ale také hutnými plochami a pomalejšími beaty.

DJ Sayko
Patří mezi takřka kultovní postavy české d'n'b scény, od roku 1992 si zahrál na stovkách událostí, od free akcí až po masovky s Kemalem, DJ Hype, LTJ Bukemem, Aphrodite, D-Bridge, Technical Itch či DieselBoy. Publikum si dokáže získat nejen precizním mixováním a výběrem originální muziky, ale také obrovskou energií, která z jeho setů přímo srší. Vládne čistou mixovací technikou a zároveň je skvělým turntablistou.

Dodal: Tomáš Fajman
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

TRAINSPOTTING

Pátek 3. 10. 2014
Vstup: 70 - 120 Kč
Vystupují:
Innerscope, Johney, Evro, Ink Flo, Indigoboy, Pluge, Myself, Unclean, Toomuch
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
SpringFunk 2020 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (115 MB)
Mastermix #647 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (120 MB)
Mastermix #648 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (124 MB)
Mastermix #649 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (118 MB)
Mastermix #650 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (119 MB)
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika