Mike Push v rozhovoru k Trancefusion The Legends

Mike Push v rozhovoru k Trancefusion The Legends

02. 10. 2014  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
11 světových jmen během jedné noci, 11 legend, které jsou stále aktivní na poli elektronické taneční hudby, 11 představitelů hudby, na které mnoho z nás vyrůstalo! Máme pro vás rozhovor s headlinerem Mike Push.
Kdo tě inspiroval ke skládání hudby?
Začalo to docela brzy, když mi bylo asi devět. Měl jsem rád syntetický pop / electro body. A tenhle styl začal v Belgii brzy, někdy v 80. letech. Začalo mě to zajímat a chtěl jsem to sám skládat. Jako náctiletý jsem získal svůj první syntezátor. Brzy na to mi v 18. vyšel můj první track a od té doby jsem nepřestal!

Mike Push

Máš hodně aliasů. Můžeš nám vysvětlit rozdíl mezi M.I.K.E, Push a Plastic Boy?
M.I.K.E byla vždycky víc moje “techie” stránka. Push byl můj melodický trance. Plastic Boy je víc progressive trance. Dneska se ale tolik aliasů nepoužívá a tak jsem se rozhodl pro své nejoblíbenější a kombinoval svoje umělecké jméno jako M.I.K.E Push. A funguje to líp, protože mě moji fanoušci mohou líp sledovat na internetu.

Kdybys mohl spolupracovat s jakýmkoliv hudebníkem, kdo by to byl a proč?
Mám rád umělce, kteří mají vlastní styl, umělce, kteří jsou něčím vyjímeční. Za ta léta v hudební scéně jsem rostl ve vlasní hudbě a vlastním stylu. Každý umělec, kterému se to povedlo, je pro mě zajímavý.

Jaký je rozdíl mezi trancovou scénou dnes a v 90. letech a začátkem 21. století?
Začněme hudbou. Trance je široký pojem. Už tu není jenom jedna specifická skladba, o které by se dalo říct: tohleto je “trance”. Ale já si myslím, že to je dobře. Hudba se šíří po světě a je ze všech stran ovlivňována. Inspiruje lidi jako mě. Hudba se musí vyvíjet. Ale vždycky říkám, že ravy a festivaly v 90.letech byly jenom o tom ztratit se v hudbě. A nic víc.

Jak si myslíš, že bude trance znít za pět let?
Rád bych ti na tuhle otázku uměl odpovědět. Doufám, že kořeny toho, co je trance, nikdy nezeslábnou. Doufám, že průkopníci trance se o to postarají ;-)

Máš každý týden vlastní vysílání Club Elite Sessions. Můžeš nám o něm říct něco víc?
Moje show je každý čtvrtek na Digitally Imported Radio ve 22 CET a je take přenášená na lokálních stanicích ve vice než patnácti zemích světa. Hraji si s různými hudebními styly a představuji posluhačům nové věci a vlastí novinky. Hraji trance, deep tech trance, techno a uplifting, je to tam všechno. Poslechněte si podcast na iTunes a uslyšíte to sami.

Loni v únoru jsi hrál na Trancefusion Old School v Praze. Jak se ti hrálo a co si myslíš o českém publiku?
Já jsem do toho publika ZAMILOVANÝ. Skvělá energie a hodně úsměvů. Tak mám své fanoušky rád. Byl to výborný zážitek. A organizace byla parádní. Když mě můj agent řekl, že mě chtějí znovu, tak jsem okamžitě potvrdil. A opravdu se těším, že se vrátím do Prahy; Praha je jedno z mých nejoblíbenějších měst!

Už za dva týdny budeš hrát na Trancefusion The Legends. Kdo je tvoje legenda?
Moje legendy jsou Depeche Mode a v dance music Oliver Lieb. Ale je to těžké, protože jsem začal v době, kdy jsem tvořil trance podle svého a s vybranou skupinou hudebníků, jejichž cílem bylo jenom nadšení! A nadšení je to, co mě pohání do dnes.

Právě ti vyšly dva nové tracky “Intrusion” a “Bomba”. a jsou vysoko v hitparádách. Můžeme očekávat další novinky?
Určitě. Zlo nikdy nespí. Ať jsem na cestách nebo doma v Bayside Studios, využívám ke skládání každý moment. V současné době pracuji na několika tracích, které vyjdou koncem roku. Víc vám opravdu nemůžu prozradit

Chtěl bys něco vzkázat svým fanouškům?
Sledujte mě na facebooku a na twitteru a uvidíte, kde právě hraji a co mi vychází. A nezapomeňte na mé rádiové vysílání #ClubEliteSessions každý čtvrtek na di.fm! Uvidíme se na Trancefusion!

TRANCEFUSION – ta správná transfúze do žil české taneční scény! Po této noci budete jako znovuzrození.

Více informací na www.trancefusion.cz nebo na http://on.fb.me/TRANCEFUSION

Dodal: Zdeněk Masopust, BTL Agency
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

TRANCEFUSION – THE LEGENDS

Sobota 11. 10. 2014
Vstup: 500 - 990 Kč
Vystupují:
KAI TRACID, RANK 1, MARUSHA, M.I.K.E. PUSH, AIRSCAPE, DJ QUICKSILVER, TALLA 2XLC, SCOT PROJECT, DAVE 202, YVES DERUYTER, LUCCA
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika