V Brně o víkendu otevře pop-up klub Blink, láká na N.O.H.A. nebo Vladimir 518

V Brně o víkendu otevře pop-up klub Blink, láká na N.O.H.A. nebo Vladimir 518

08. 10. 2014  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Prvorepublikový areál slavné textilky Vlněna zaplní od 9. do 11. října 2014 umění, jídlo a design. Otevírá se tam totiž dočasný klub Blink Excelent, který doprovodí už 11. edice trhu nezávislé módy, šperků a designu Factory Fashion Market. Mezi hlavní tahouny programu patří legendární skupina N.O.H.A., rappeři Vladimir 518 a Tafrob nebo djská formace BassDrop.
„Vlněna je krásné místo téměř v centru Brna a má nezaměnitelnou atmosféru. Je to bludiště, labyrint, kde si každý může najít své místo, ale zároveň s ostatními ve velkých industriálních halách prožívat atmosféru skvělých koncertů. To místo přitahuje samo o sobě a právě proto jsme se ho rozhodli oživit uměním, hudbou a designem. Dostává tak úplně nový rozměr,“ říká Jakub Vedral, producent pop-up klubu Blink Excelent a dodává: „Právě pop-up, tedy anglicky vyskočit, objevit se, skvěle vystihuje náš projekt. Jsme tu jen na chvíli, na pár mžiků oka.“
 

Čtvrtek 9. října 2014 bude program pop-up klubu Blink Excelent patřit hip-hopu a rapu. Setkají se na něm pražský rapper a výtvarník VLADIMIR 518 v doprovodu live bandu a brněnský Tafrob. Vladimir 518 je zakladatel nejvlivnějšího českého hip-hopového labelu BiggBoss, člen skupiny PSH – Penerů strýčka homeboye. Zároveň působí jako tvůrce audiovizuálních projektů SPAM, ilustrátor a scénograf představení experimentální skupiny TOW. Dvojici rapperů doplní ještě legenda scény Dj Alyaz a brněnská dj formace 1210 symphony.

Právě audiovizuální složka projektu Blink Excelent bude letos na Vlněně velmi výrazná. Během koncertů vznikne v České republice vůbec poprvé tzv. „offline vjing“. Fotograf Ondřej Janů bude přímo v klubu fotit netradiční metodou. Fotografie vyvolá na plech, sklo či jiné materiály a během vystoupení je přímo mezi diváky upraví do podoby finálního designu. Celý proces se živě přenáší na projekční plátno za hudebníky a návštěvníci tak můžou sledovat vznik nového uměleckého díla. Jednotlivé designerské výstupy budou poté přeneseny do série triček, které si bude možno zakoupit. Externí vizuální instalace budou probíhat formou videomappingu pod vedením skupiny Kinocirkus. Ta zároveň 10. října 2014 uspořádá na Vlněně první brněnský BYOB – neboli „Bring Your Own Beamer“ – přines si vlastní projektor. Na celý jeden večer vznike jam session videoartistů a určitě se bude na co dívat.

V pátek 10. října 2014 bude hlavní hvězdou večera legendární formace N.O.H.A. (Noise of Human Art), která před rokem vyprodala klub Sono v Brně. N.O.H.A. je propojením žánrů napříč kategoriemi, vývojem i věkovými skupinami. Našlápnuté drum & bass se míchá s worldmusic se šťavnatým nádechem groove and funky. New York, Brooklyn, Praha, Düsseldorf, hosté z Brazílie, Německa a Británie. Doprovodí je kompletní sestava BassDrop djs a RedRum djs. V pátek 10. října začíná program už od 16 hodin odpoledne – vykopává Excelent Sk8 Contest, na kterém se v exhibici předvedou vítězové Mystic Skate Cupu Honza Bašný a Tomáš Vintr. Současně bude před koncertními halami probíhat i grafitti jam brněnského výtvarného obchodu Pantograff.

Na dva dny (10. a 11. října) se v další hale areálu Vlněna koná již 11. ročník veletrhu autorské módy a designu Factory Fashion Market. 150 let stará fabrika se stane místem setkání módních návrhářů a designérů. V prostorách haly se bude prezentovat celkem kolem 40 značek a díky tomu, že je market výběrový, dostanou návštěvníci to nejlepší z české a slovenské designové scény.

V sobotu se do akce zapojí tři v současnosti nejzajímavější brněnská bistra, která razí trochu jiný způsob stravování. Nemají na menu desítky položek, zato na každý den připraví několik pečlivě vybraných jídel z čerstvých surovin. Těšit se tedy můžete na lahůdky od Tří Ocásků, masové burgery od Jiný catering a vege-burgery od Bistro Le Social. V sobotu zakončí program klubu Blink Excelent „Lesní party“ v sestavě předních brněnských djs.

Pop-up kluby vznikají na opuštěných místech, které často objevují tzv. urbexeři. Slovo urbex vychází z anglického urban exploration (městský průzkum). Samotná komunita urbexerů má pouze tři základní pravidla – objevuj, nic neodnášej a buď potichu. Tito tišší svědkové sbírají fotografie mnoha opuštěných prostor, které soustředí na spřízněných fórech a webových stránkách. Právě v klubu Blink se už podruhé sejdou, aby vám některá zapomenutá místa v projekcích představili, případně aby vám o nich povyprávěli. Hledejte je v pátek 10. října 2014 od 19 hodin večer v lounge hale.

Vstupenky na koncert v pop-up klubu Blink Excelent jsou k dispozici v předprodeji v síti GoOut.cz a na prodejně ZOOT v OC Letmo. K nákupu vstupenky v ZOOTu dostanete navíc oroseného Excelenta a 10% slevu na nákup. Vstup na Factory Fashion Market je zdarma. Kompletní informace naleznete na www.blinkexcelent.cz

Dodal: Adam Ondráček, ART Prometheus
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

VLNĚNA - KLUB BLINK EXCELENT

Čtvrtek 9. 10. 2014 až Sobota 11. 10. 2014
Vystupují:
N.O.H.A., Vladimir 518, Tafrob, BassDrop, Factory Fashion Market a další doprovodný program i umělci
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
SpringFunk 2020 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (115 MB)
Mastermix #647 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (120 MB)
Mastermix #648 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (124 MB)
Mastermix #649 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (118 MB)
Mastermix #650 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (119 MB)
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika