Mauro Picotto v Karlových Lázních

Mauro Picotto v Karlových Lázních

27. 06. 2006  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
V pátek 30. června zavítá do Prahy Mauro Picotto. Vystoupí na akci Progressive v Karlových Lázních, v Paradogsu. Tohoto uznávaného dje, producenta a remixéra asi netřeba nikomu představovat, ale jeho bio je přeci jen velmi zajímavé.
Itálie měla, má a s ohledem na poslední dění na tamní scéně zcela jistě ještě dlouho bude mít světu taneční hudby co nabídnout. Italské disko diktovalo a na mnoha místech stále ještě diktuje směr, house a techno v podání Marca Caroly, Gaetana Parisia či Rino Cerroneho válí v podstatě každý DJ, který chce držet krok s dobou a o tom, že k těmto špičkám neodmyslitelně patří, přesvědčil velmi rychlým startem a neúnavným tempem také DJ a producent Mauro Picotto.

mauro piccotto

Na přelomu minulého století znali jméno Mauro Picotto především vyznavači trance, kterým zněly v hlavách hitovky jako „Komodo“, „Iguana“ nebo „Pulsar“, ti nejoddanější pak věděli, že Mauro koketuje také s housem a to prostřednictvím značky BXR Records, tehdy by však nikoho nenapadlo, že nejstrmější kariéru projede M.P. v technu, ale nepředbíhejme.

Mauro vyrůstal v malém italském městě Cavour blízko Turína. V podstatě již od dětství toužil skládat vlastní hudbu, rozhodl se však jít delší, ovšem prospěšnější cestou, nejdřív se věnoval DJingu, pečlivě sledoval a učil se, jak hrát, aby zaujal publikum, trpělivost a velká dávka talentu dovedli Maura až k vítězství v soutěži Walky Cup, vyhlášené národní televizí, šlo o utkání top DMC DJů z celé Itálie. Během soutěže se Mauro setkal s mnoha zajímavými osobnostmi a právě zde mezi slavnějšími kolegy padlo rozhodnutí, nastal pravý čas pro start producentské kariéry, zanedlouho se rozezněla jeho první skladba „We Gonna Get“, kterou vydal pod pseudonymem RAF a uspěl s ní v žebříčcích top 20 po celé Evropě.

Následovala ještě jedna pecka RAF a na obalu další desky „Bakerloo Symphony“ už stálo jméno Mauro Picotto. Tento singl zůstal na prvním místě italské hitparády po dobu osmi týdnů! V roce 1996 přijímá Mauro nabídku k partnerství v domovském labelu Media Records.

V roce 1998 okouzluje Mauro Picotto klubery Velké Británie, hraje ve vyprodaném Gatecrasheru, vydává hymnu „Lizard“ , která je pro mnoho příznivců synonymem bouřlivého vývoje trance. Deska se samozřejmě držela v čele hitparád velmi dlouhou dobu, na její úspěch vzápětí navázal Mauro dalšími dvěma vynikající deskami, které uspíšily jeho vstup mezi světovou trance elitu.

Jako vůbec první DJ zahrál na legendární akci Top of the Pops a dále pokračoval v produkční krasojízdě, přičemž obohatil svou diskografii o několik výtečných singlů a jeden pseudonym, CRW. Společnou produkci Mauro Picotta s krajenem Mariem Piu „Communication“ dokonce použili jako jeden z prvních tónů pro polyfonní vyzvánění mobilních telefonů.

V letech 2000 až 2002 vydal Mauro Picotto dvě alba „The Double Album“ a „The Others“, vyprodukoval řadu remixů, mimo jiné remixoval Freddie Mercuryho, Jimmy Sommervilla, Pet Shop Boys nebo U2. Bohužel netrvalo dlouho a našla se řada plagiátorů, kteří nechutným způsobem napodobovali styl a hraní Mauro Picotta, tak začala přeměna trance DJ a producenta v techno superstar.

Mauro Picotto má dnes na kontě více než 250 úspěšných skladeb, hrál před nadšeným davem o 45.000 hlavách na fotbalovém stadionu v Amsterdamu a hned na druhý den pro 18.000 lidí v Amazonské džungli. Jeho styl si zamilovali lidé v klubech, na parties a festivalech po celém světě.

V roce 2002 opustil Media Records a založil dvě značky, Bakerloo Music a Alchemy, která zaznamenala nebývalý úspěch, díky peckám jako „New Time New Place“ a „Alchemy EP“. Obrovským hitem se stal také křest noci Meganite, kterou M.P. odstartoval na Miami Winter Music Conference.

Koncept Meganite převezl Mauro v roce 2004 na Ibizu, kde přetvořil jeskynní klub Privilege v intimní techno ráj, pro všechny, kteří mají rádi tvrdou a syrovou muziku. Noc se stala (jak jinak) jednou z nejúspěšnějších parties léta na ostrově lásky a svobody. 6. března letošního roku vyšlo Superclub EP, které se setkalo s obrovským úspěchem.

Právě také odstartovaly Meganite letní akce 2006, v Superclub Privilege na Ibize, kde se o nezapomenutelné noci postará sám Mauro Picotto, a spolu s ním superstar guest DJs.

0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika