FESTIVALY 2024

duben
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Charitativní festival Pozdní sběr opět v Rock Café

Charitativní festival Pozdní sběr opět v Rock Café
21. 10. 2014   |   Autor: redakce   |   Komentáře (0)
(Promotion) bude probíhat v sobotu 8. listopadu od 15 hodin v pražském klubu Rock Café. Kromě hudebních vystoupení nabídne také divadlo, literaturu a v neposlední řadě originální festivalové tržiště.
Festival Pozdní sběr je 100% charitativním projektem a celá suma, která se vybere za vstupenky, bude odevzdána obecně prospěšné společnosti Pink Crocodile.

Multižánrový festival Pozdní sběr, který ve svém názvu skrývá charitativní záměr: „sesbírat“ co nejvíce peněz pro určitou nadaci či neziskovou organizaci, se za léta svého fungování zabydlel v pražském klubu Rock Café na Národní třídě. Organizace, pro kterou je festival pořádán, získá podporu nejen finanční, ale také v podobě publicity a prostoru pro zviditelnění dané problematiky.

Pozdní sběr
Na festivalu se kromě známých interpretů objeví i mnoho nezávislých mladých umělců.

V minulosti obdržely od organizátorů výtěžek například tyto organizace a nadace: Dětské krizové centrum, Nadace Jedličkova ústavu, Prolomené ticho, Klub nemocných cystickou fibrózou či obecně prospěšná společnost Rozlet.

Různé druhy umění pod jednou střechou
Festival Pozdní sběr je festivalem multižánrovým a jako takový nabízí svým náštěvníkům víc než jen dobrý hudební zážitek. Vystoupení kapel (a single-zpěváků) zvučných jmen jako např. Živé Kvety, Calm season, Petr Nikl, Holden Caulfield, Martina Trchová trio, Emozpěv a dalších budou doplněny o divadelní představení např. Divadla Anička a Letadýlko nebo Divadla Krasohled. Nechybí ani krátká přehlídka soudobých literárních tvůrců - letos festivalový podvečer zpříjemní svým čtením spisovatelka Jana Šrámková (nositelka ceny Jiřího Ortena) a její nedávno vydané Zázemí. Zvláštnost festivalu spočívá také v ojedinělém festivalovém tržišti, kde si budou moci návštěvníci v oddychovém čase pořídit něco na sebe (bazárek), do sebe (občerstvení, káva, čaj) a trochu si pohrát (originální hrací koutek pro děti, dětské workshopy). Organizátoři se netají tím, že zaměření festivalu je částečně obráceno na děti (ovšem v rámci možností rockového klubu).

Moderátorské funkce se již počtvrté s pohotovou nonšalancí zhostí Ester Kočičková. Nutno říct, že festival si za těch několik let své existence získal poměrně široký okruh návštěvníků, kteří si navykli na něj chodit nejen kvůli jistotě kvalitního hudebního (či obecně kulturního) zážitku, ale i kvůli jistotě dobrého pocitu, že jejich peníze vložené do vstupenky budou prospěšně využity. Plných 100 % z ceny vstupenky se totiž odevzdává zvolenému subjektu.

Peníze pomůžou dětem s těžkým kombinovaným postižením
Osmý ročník festivalu bude věnován obecně prospěšné společnosti Pink Crocodile, která pomáhá dětem s těžkým kombinovaným postižením. Hlavní projekt Pink Crocodile – školka pro takto postižené děti – umožňuje dětem se vzdělávat a socializovat, zlepšují se jejich výsledky, jejich rodiče mohou s někým sdílet zkušenosti a nejsou odkázáni pouze sami na sebe. Pink Crocodile se snaží o všestrannou péči a terapii těžce postižených dětí.

Více na http://www.pink-crocodile.org/cs

Vstupenka na festival je k dispozici v předprodeji v síti TICKETSTREAM nebo přímo ke koupi v den konání akce.

Více na www.pozdnisber.net

Dodal: Benjamin Kittl
POZDNÍ SBĚR

POZDNÍ SBĚR

Sobota 8. 11. 2014
Vystupují:
Živé Kvety, Calm season, Petr Nikl, Holden Caulfield, Martina Trchová trio, Emozpěv a další
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |