Colours of Ostrava na České televizi

Colours of Ostrava na České televizi

28. 06. 2006  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Česká televize uvede tento čtvrtek 29. 6. od 23.00 a v sobotu 1. 7. od 11.00 na ČT2 půlhodinový dokumentární film o loňském ročníku mezinárodního hudebního festivalu Colours of Ostrava.
Film osobitým způsobem zachycuje atmosféru průběhu festivalu očima návštěvníků a účinkujících a připomíná nezapomenutelné koncerty hudebníků z nejrůznějších koutů světa. V loňském roce v Ostravě vystoupili např. Asian Dub Foundation (GB), George Clinton & Parliament/Funkadelic (USA), Fun-Da-Mental (GB), Trans-Global Underground (GB), The Klezmatics (USA), Mariza (PT), Dan Bárta, Kryštof, Monkey Business, Sunshine, Septeto Nacional (CUB) a celá řada dalších.

Autorem dokumentárního filmu je ostravské QQ studio. Vedle řady dalších se na vzniku filmu podíleli D. Jánská a V. Mráz (režie, střih) a kameramani R. Dufek, L. Čevelík, M. Cinko, L. Chmelař. QQ studio dokumentuje festival Colours of Ostrava již od samotného počátku.

Do letošního pátého ročníku Colours of Ostrava zbývá necelý měsíc. Festival vypukne již 20. července a během 4 dnů přivítá na 118 kapel, DJs a divadel. Mimo jiné vystoupí zahraniční hvězdy jako Robert Plant, Salif Keita, Värttinä, Gogol Bordello, Delirious? či The Frames. Navíc festival nabídne vůbec největší počet scén v historii: z původně oznámených 8 se jejich počet rozrostl na 12: kromě tradičních Barev na Černé louce, Colours Music Stage u Slezskoostravského hradu a klubech Boomerang a Marley se program odehraje poprvé v kostele sv. Václava (sobota a neděle) a katedrále Božského Spasitele (koncert Stephana Micuse 23. července). Na Černé louce vyroste i zóna Global Station s koncerty, DJs, tématickými performance, graffitti stěnou, fotbálkem a hamaky na ležení. Nově bude řešeno okolí Slezskoostravského hradu: třetí hlavní scéna bude ukryta ve velkém stanu, nádvoří hradu se stane odpočinkovou zónou přes den s divadly a večer s DJs Red Bull Music Academy. O taneční afterparty v pátek a sobotu se postará klub Fabric, který bude přístupný návštěvníkům zdarma. K programu festivalu bude patřit i nabídka dětské scény s pohádkami, hrami, hlídáním dětí a kinokavárna MOFFOM s videoklipy a hudebními filmy. Ve Stodolní ulici bude znít festivalová hudba kromě Boomerangu i v novém klubu Templ. Festivalový maratón začne ve čtvrtek 20. července na Černé louce koncerty Chinaski, finské Värttiny a kapely Kuličky štěstí, završí ho pak legendární Robert Plant a jeho Strange Sensation v neděli 23. července na Colours Music Stage.

0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika