Young Fathers dnes na klubové noci Spotlight

Young Fathers dnes na klubové noci Spotlight

12. 11. 2014  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Dunivé basy, ostré beaty i podmanivé melodie – už ve středu 12. listopadu v 19 hodin vypukne v pražském klubu Roxy tradiční Klubová noc Spotlight. Na třech stagích bude v průběhu večera znít hip hop, elektronika, soul, punk i jazz.
V čele line-upu tvořeného progresivními mladými muzikanty současné evropské i americké hudební scény, stojí čerství držitelé prestižního ocenění Mercury Prize, skotské trio Young Fathers. Ti na Spotlight zamíří z Berlína, kde právě pracují na novém albu. Některé z nových kousků možná uslyší už i pražské publikum, ale především se můžeme těšit na materiál z jejich posledního alba Dead, jež je vyneslo do centra světové pozornosti. O pódium se podělí i s Lauren Holt aka LAW, se kterou si v Roxy „vystřihnou“ několik společných skladeb. LAW, která se svým originálním zvukovým mixem citery, elektroniky a uhrančivého soulového hlasu, patří v současnosti k nejpozoruhodnějším objevům britské scény, se představí i ve vlastním setu.

Xenia Rubinos

Začátek večera bude patřit domácí hudební scéně. Mladá česká varhanice KATT společně s francouzským producentem tvořícím pod jménem DA FAKE PANDA otevřou program na hlavní stage. Po nich se představí americká elektro-punková rebelka Xenia Rubinos. Závěr hlavního programu bude patřit multiinstrumentalistovi a beatboxerovi Tayloru McFerrinovi. Syn slavného Bobbyho McFerrina se svému otci vyrovná v umění improvizace, jeho doménou jsou však vedle vlastního hlasu především syntetizátory a samply.

Scéna v NoD bude od 21 hodin až do brzkých ranních hodin patřit legendě české elektroniky Floexovi, který program obohatí o svůj DJ set. V chill-out zóně zahrají od 23 hodin držitelé stipendia Strun podzimu kytarista Ian Mikyska a klavírista Martin Konvička.

O hudební zážitek nepřijdou ani ti, kteří se do Roxy ve středu nedostanou, Klubovou noc bude totiž v přímém přenosu vysílat Radio 1. To nabídne od 20 hodin svým posluchačům koncerty Xenie Rubinos, LAW, Young Fathers i Taylora McFerrina, prokládané živými rozhovory.

Vstupenky v předprodeji za 390 Kč a se studentskou slevou za 250 Kč jsou v prodeji on-line na www.strunypodzimu.cz/program/spotlight/, v sítích Ticketpro a pokladně klubu Roxy. Na místě budou vstupenky za 450 Kč.

Dodal: Lucie Čunderliková, SMART Communication s.r.o.
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

STRUNY PODZIMU - KLUBOVÁ NOC SPOTLIGHT

Středa 12. 11. 2014
Vstup: 250 - 390 Kč
Vystupují:
Young Fathers (UK), Xenia Rubinos (US), Taylor McFerrin (US), LAW (UK), KATT w. Da Fake Panda (CZ/FR), FLOEX DJ Set
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika