I Heart Sharks na prosincové Planet Connection

I Heart Sharks na prosincové Planet Connection

25. 11. 2014  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Planet Connection zavítá 14. prosince do Německa a hostem večírku v Paláci Akropolis bude berlínská skupina I Heart Sharks. Jejich energický dance-punk zní jako ideální fúze londýnských zvukových inovací, bavorské preciznosti a newyorského hipsterství. Není se čemu divit, když se v kapele potkávají tři odlišné hudební kultury i osobnosti, což jejich hudbě dodává mimořádnou originalitu
Mix rockové energie a vynalézavosti elektroniky má za výsledek třaskavý discopunkový amalgán, který německý hudební tisk popisuje jako „setkání The Cure a Kraftwerk na tanečním parketu“
 

K maličko nepravděpodobnému setkání členů I Heart Sharks došlo v roce 2007 v berlínské Mecce taneční hudby, v klubu Berghain. Tam dostali Pierre Bee, Simon Wangemann a Georg Steinmaier nápad spojit své síly do společného projektu. Svůj první singl Wolves vypustili v roce 2010 v licenci prestižní britské značky Rough Trade, debutové album Summer si o rok později vydali sami za pomoci fanouškovských investorů z portálu Pledgemusic. „Je načase si přestat spojovat německou hudbu jen Rammstein a dechovkou z Oktober Festu. I Heart Sharks mají potenciál stát se kapelou, kterou budou hudební časopisy zařazovat do sekce největších objevů roku.“ napsal tehdy blog Little Nomad a hit Neuzeit s německým refrénem je dostal do rádií.

I Heart Sharks
 
Své druhé album Angels už Žraloci připravovali s novým bubeníkem Martinem Wolfem a pod pod křídly velké nahrávací společnosti Island. Pod dohledem producenta Josepha Crosse (Hurts, The Courteeners) probíhalo natáčení v opuštěném mlýně v Manchesteru a prostorách bývalého rádia GDR v Berlíně a atmosféra obou zásadních hudebních měst na mapě evropské alternativní hudby se na výsledku samozřejmě podepsala. Platí to i o spolupráci s legendárním Midge Ure z Ultravox, který dodal desce patinu osmdesátkové new wave. Na albu ale nechybí ani vysokooktanové discopunkové nálože, které I Heart Sharks tak proslavily.
 
Berlínské trio, které tisk srovnává třeba s Foals nebo Klaxons, odehrálo za sedm let své existence přes dvě stovky koncertů. Objeli kvůli nim Německo a okolí křížem krážem. Předskakovali Does It Offend You Yeah? či Friendly Fires a objevili se na festivalech jako je Melt! nebo Berlin Festival. V roce 2012 se I Heart Sharks zastavili i v Paláci Akropolis, kam se 14. prosince vrátí za podpory Goethe Institutu v rámci programu večera německé kultury Planet Connection.

Součástí večera bude promítání krátkých filmů i ochutnávka německých specialit.

Dodal: Eva Kociánová, Palác Akropolis
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

PLANET CONNECTION: I HEART SHARKS

Neděle 14. 12. 2014
Vstup: od 299 Kč
Vystupují:
I HEART SHARKS (DE)
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUTĚŽTE
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika