Proč Kim Pixa zdivočel na pustém ostrově a zarostl vousem

Proč Kim Pixa zdivočel na pustém ostrově a zarostl vousem

10. 02. 2015  |  Autor: krysicka  |  Komentáře (2)
Z maltského souostroví k nám do ČR zavítá po dlouhé době hudební producent Kim Pixa. Svého času patřil mezi stálice klubu Roxy, Bukanýr i českých letních festivalů. Proč odešel do zahraničí a začal produkovat hudbu právě tam a kam ho to posunulo se dozvíte v následujícím rozhovoru.
Ahoj zdravím tě, dlouho jsme se neviděli, kde je tě teď konec?
Ahoj, žiju už nějaký čas na jednom z malých ostrovů Malty a střídavě se objevuji i ve střední Evropě. Na ostrově mam možnost žít dál od běžné západní civilizace a tím být blíž k přírodě, která je zdrojem inspirace a pozitivních myšlenek.

Kim Pixa

Co bylo impulzem pro tvé rozhodnutí odjet z ČR?
Začínal jsem v 95tým a mohl jsem sledovat vývoj a zároveň úpadek české taneční scény do roku 2008. S nástupem finanční krize a lehce dostupného samomíchacího softwaru byl najednou každý DJ, který hrál za pár korun a majitele klubů nezajímala už kvalita, ale spíš cena. Mainstream taneční scény zmutoval na "diskošku" a já pomalu cejtil, že je čas na změnu. Dlouho jsem se hledal a nakonec ukotvil v deep technu.

Kam směřovaly tvé první kroky po té co jsi opustil ČR?
Jel jsem do Španělska, kde jsem nějakou dobu žil, pak jsem chtěl zkusit Londýn, ale nakonec jsem odjel do Berlína, kde jsem se na krátko usadil a udělal dobře. Tam se mi otevřely oči a pochopil jsem, že jsem spoustu let dělal věci špatně. Vrátil jsem se ke kořenům a začal jsem dělat hudbu, tak jak sem to cítil. Pochopil jsem, že pokud se tomu chci věnovat profesionálně, musím se pokusit najít sám sebe a začít produkovat hudbu, která přichází z vnitra mojí duše a žádnou komerci. Chtěl jsem to i vzdát, protože moje hudba byla najednou tak jiná, že jsem si říkal, že si nenajde posluchače. Vlastně jsem byl znovu na začátku jen bohatší o ty letité zkušenosti. A pak se to stalo!

Co se stalo?
Vyhrál jsem mezinárodní soutěž o remix a dostal jsem se na jedno z nejrespektovanějších vydavatelství na světě. Začal jsem spolupracovat postupně s řadou superstar producentů, protože si mě vybrali.

Abych udržel s tímto krok, potřeboval jsem změnit místo a načerpat novou inspiraci. Vybral jsem si Maltu a tam jsem doposud.

Jaké jsou tedy u tebe hudební novinky?
Minulý rok jsem založil vlastní nový label Sun Recordings a začal na něm experimentovat s mojí hudbou. Během posledního roku došlo k značnýmu vývoji a posunu mýho zvuku a teď teprve začínám být s ním spokojenej. Tohle jaro vyjde moje druhé album “Last Unicorn” (překlad: Poslední Jednorožec), které se bude podstatně lišit od všeho, co jsem doposud udělal.

Kim Pixa

Na co se tedy můžeme těšit v sobotu 14. 2. v Crossu? 
Budu hrát novinky z alba LIVE, to znamená, že to budu skládat na místě. Věřím, že to bude silný a dobrý zážitek pro milovníky deep techna až deep housu a asi mnoho lidi překvapím.

Poslední otázka, na kterou se spousta lidí ptá, nosíš ještě tvůj pověstný roh?
Jednorozčí roh z vlasů je mojí nedílnou součástí od roku 2003 a jinak tomu nebude. Teď přibyly ještě vousy ala Robinson Crusoe. Jen abych to uvedl na pravou míru, nosím roh proto, že to bylo v té době moje znovuzrození. Každý malý dítě, když se narodí, tak má takovou malou šošulku - roh. No a já se tenkrát probral z puberty a navzdory systému jsem najednou věděl, co chci dělat a byla to hudba. Prostě jednorožčí punk!
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

URBAN LEGENDS IV.

Sobota 14. 2. 2015
Vstup: do 24:00 zdarma, potom 80 Kč
Vystupují:
SOLID SNAKE (Tribal Vision Records, Sweden) LIVE, SILENT SPHERE (SolarTech Records, Switzerland) LIVE, DJ Slater & U-Prag Drummers (Tribal Vision Records) LIVE ft. Filip Markes on sax, Josef Sedloň (Radio 1), Jarin (Yupisashi), Ejczka (Ufo Bufo Team), Kim Pixa (Sun Recordings /Systematic Recordings, Malta) LIVE, Slater (Tribal Vision Records / Elements), Biodan (Roxy / Elements), Tazz (Roxy / Elements)
Další informace
2 KOMENTÁŘE
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
Juryj
10. 02. 2015 | 19:42:24
+0 | -0
Ty chyby jsou fakt do očí bijící a není jich tam málo :)
Lucie
10. 02. 2015 | 17:37:14
+1 | -0
Co to publikovat bez chyb? .-)
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika