Kalendář koncertů 3/2015

Kalendář koncertů 3/2015

02. 03. 2015  |  Autor: Lukáš Pokorný  |  Komentáře (0)
Březen se představí statně. O Notwist více v článku, přijedou popíkoví mágové Metronomy, The Subways zařádí v Lucerně, ale jsou tu i izraelští multirockeři Acollective nebo ambient-techno ikona Max Cooper. Do toho minimálně dva silné české koncerty.
8.3. The Subways (LMB)
Chtěl jsem napsat, „že doby největší slávy The Subways jsou možná už minulost (Young for Eternity), ale tenhle divoký trojlístek jede dál. Jejich poslední deska „The Subways“ zní dospěle, ale možná jí chybí to, čeho byl debut plný. Dravost a přímočarost, ale přitom zapamatovatelnost.“

Jenže pak jsem si podruhé poslechl jejich novinku a musím říct, že tohle všechno je potřeba přehodnotit. Jedou pořád postaru. Skvělě. Bude to večírek!
 

11.3. Metronomy (LMB)
Od debutu téhle americké, původem obývákové skvadry uběhlo už téměř 10 let, ale je možné, že jste o nich ještě neslyšeli. Přitom tahle parta kolem Joseph Mounta už stihla vydat několik desek, z nichž mě osobně nejvíc zaujala English Riviera se svým lehce ospalým, skoro „cardigans“ feelingem. Metronomy si debute nezjednali žádný velký sukces, o to víc zamakali na živých vystoupeních, které mají nejednu kudrlinku. Doporučujeme.
 

24.3. The Notwist (Palác Akropolis)
Předposlední deska téhle německé legendy – původně post-punkové kapely založené u Mnichova, zbourá na první poslech. Geniální kombinace lehce popových nápěvků a skoro autechreovské elektroniky nese známky poctivě odedřených roků strávených na koncertech a ve studiích. The Notwist jsou skupina kolem bratrského dua Acherů a od svého vzniku v roce 1989 už prodělala nejednu metamorfózu – pohrávali si s metalem, indie, ale největší pozornost jim zajistily jejich výlety do experimentální elektroniky. Za poslech stojí hlavně zmiňovaná Close to the Glass, ale novinka Messier Objects (soundtracky pro divadelní hry) láká stejně.

27. 3. Luno akusticky (Palác Akropolis, 28.3. Plzeň)
Už první várka akustických koncertů Luno napověděla, oč půjde (report zde). Slova tu nejsou moc potřeba, kdo na sebe někdy Emin hlas nechal v plné síle dopadnout, ví. Kdo ne, měl by se o tom přesvědčit na vlastní kůži na konci března – mimochodem, venku je akustická deska Close to Silence s 16 akustickými skladbami. Tahák měsíce.
 

2.3. Acollective (La Loca, Praha) / 4.3. The Preatures (Futurum, Praha) / 4.3. José Gonzáles + Olöf Arnalds (LMB) / 10.3. Music Infinity: Slow Revolt (Akropolis) / 11. 3. Lake Malawi + Joel Peter (Chapeau) / 14.3. Paul Simon and Sting (02 Aréna) / 13.3. Electronic Beats Festival (Divadlo Archa, Praha) / 14.3. The Devin Townsend Project (Roxy, Praha) / 14. 3. Team Me (LMB) /15.-17.3. JazzFestBrno / 16.3. Zola Jesus (MeetFactory, Praha) / 14.3. Max Cooper (MeetFactory, Praha) / 17.3. Archive (+18.3., LMB) / 18.3. Satellite Stories (Futurum, Praha) / 20.3. Black Sun Empire (Storm, Praha) / 28.3. Altar of Plagues (007 Strahov) / 31.3. Is Tropical (Rock Café) / 31.3. Vložte kočku (Palác Akropolis)

Pravidelná dávka toho nejlepšího z hudby: MUSIC SAVES MY SOUL.
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

THE SUBWAYS

Neděle 8. 3. 2015
Vstup: 540 Kč v předprodeji
Vystupují:
The Subways (UK), Dune Rats (AUS)
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika