Marc Ribot a Silent Movies ve čtvrtek v Paláci Akropolis

Marc Ribot a Silent Movies ve čtvrtek v Paláci Akropolis

17. 03. 2015  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Jeden z nejoriginálnějších hudebníků současnosti, kytarista Toma Waitse, spolupracovník Roberta Planta, Black Keys i Diany Krall. Americký vítěz ceny Grammy dorazí do Prahy tentokrát s projektem Silent Movies.
Seznam umělců, s nimiž hrál ve studiu či na pódiu, by vydal na několik stránek. Nejhlouběji se zapsal do hudebních dějin díky spolupráci s Tomem Waitsem. Mezi jeho spolupracovníky se řadí různorodé osobnosti jako básník Allen Ginsberg, avantgardní jazzman John Zorn i Elton John. A především Robert Plant a Alison Kraussová, s nimiž natočil album Raising Sand, odměněné cenou Grammy.
 

Autor melancholických kytarových melodií během více než 35leté kariéry kličkoval mezi žánry free-jazz, post-rock, noise-punk i funky. Co lze očekávat od jeho sólového koncertu? Mezi celkem 24 Ribotovými alby je 6 sólových nahrávek, všechny stylově různorodé, a kritika píše, že jeho sólová vystoupení jsou vždy nepředvídatelná, často založená na čisté improvizaci, ale vždy natolik vyhrocená, že napjatého posluchače vytáhnou na samý okraj sedadla.

Dodal: Andrea Šafářová, RACHOT Production
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

OTHER MUSIC: MARC RIBOT

Čtvrtek 19. 3. 2015
Vstup: 450 Kč
Vystupují:
MARC RIBOT (USA)
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUTĚŽTE
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika