Podnikový koncert Russian Circles: možná naposledy na koni

Podnikový koncert Russian Circles: možná naposledy na koni

07. 04. 2015  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Poslední březnový den začalo vyprodaným koncertem ve Vídni jarní evropské turné Russian Circles. V Praze trojice zahraje v úterý 7. dubna 2015, den po Velikonočním pondělí, premiérově v holešovickém klubu Podnik.
Naposledy se otočí za albem Memorial, které posledně nebylo v nabídce, setlist doplní několika hity staršího data a limitovanou edicí znovuvydaného debutu Enter na vinylu. Bude tedy možnost zkompletovat sbírku LP a po delší době si poslechnout třeba skladby Carpe nebo Death Rides a Horse. „Pár věcí z Memorial v Evropě ještě nezaznělo, takže je zařadíme tentokrát. Ale taky rádi hrajeme ze starších desek. Sice nás nevidím jako kapelu, která se veze na bývalých úspěších, ale ani nejsme typ, který svou minulost opustí úplně,“ říká baskytarista Brian Cook a doplňuje, že po turné začnou pracovat na novém materiálu. Podnikový koncert tak bude posledním místem, kde si fanoušci můžou užít best of. Všechny desky jsou k poslechu na webu russiancircles.bandcamp.com – solidní objem pěti řadovek symbolicky uzavírá deset let existence kapely.

Russian Circles

Čím dalším bude show výjimečná? Chicagské instrumentální trio veze vzácné hosty, ve sludge scéně nezvykle genderově vyváženou seattleskou partu Helms Alee. Po Chelsea Wolfe a Deafheaven je to další trefa do černého. „Ben Verellen z Helms Alee je můj dobrý přítel a konstantní zdroj inspirace, měl jsem to štěstí hrát s ním v několika kapelách. Mike i já hrajeme na Verellen Amplifiers, které staví, navíc jsem velký fanoušek Harkonen. Dana a Hoz, holky z Helms Alee, jsou taky super, Dana hrávala v kapele Your Enemies Friends a Hoz je členkou Lozen, ti jsou svinsky parádní! Prostě inspirativní lidi. A Helms Alee jsou fenomenální, jako dítě Breeders, Melvins a Chavez. Jsme nadšení, že je můžeme mít na turné. Ve Státech se mohli sedřít, aby si vybudovali publikum, takže jim rádi pootevřeme dvířka i na druhé straně Atlantiku,“ plánuje Brian kariéru kolegům z labelu Sargent House.

Lístky na úterní dvojkoncert v Podniku mizí rychle, a zdá se, že Russian Circles čeká zatím nejvřelejší pražské přivítání. Po drkocání Itálií to jistě přijde vhod, o nadrženosti hrát po pondělním day off nemluvě. Vstupenky za cenu 350 Kč jsou stále k dispozici na www.goout.cz, na místě budou o stovku dražší. A je potřeba se připravit na bohatý, hedvábný merch.

Časový plán:
20:00 Otevření klubu
21:00 Helms Alee
22:30 Russian Circles

Dodal: Jana Apačka
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

RUSSIAN CIRCLES

Úterý 7. 4. 2015
Vstup: 350 - 450 Kč
Vystupují:
Russian Circles (usa), Helms Alee (usa)
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika