FESTIVALY 2024

březen
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

První jména dvanáctého festivalu Shotgun

První jména dvanáctého festivalu Shotgun
25. 05. 2015   |   Autor: redakce   |   Komentáře (0)
(Promotion) Tucet! Je to tak, letos se uskuteční již 12. ročník hudebního festivalu, který se soustředí na jediný cíl. Na hudební zážitek našich návštěvníků, představování nových jmen, budoucích hvězd, ale také připomínání odkud doopravdy vzešly dnešní trendy.
Zapiště si do deníčků, kalendářů, upomínek, že druhý zářijový víkend opět v blízkosti vodní nádrže Kristýna v Hrádku nad Nisou je Shotgun Festival!

Počet proběhlých ročníků Shotgunu se zaokrouhlil na rovný tucet, ale filozofie festivalu zůstává stále stejná: v první řadě hudba!
 

Elektronická scéna byla dlouhou dobu nespravedlivě spojována s chápáním hudby jako jedné z kulis, které spolu se světly, projekcemi, různými podpůrnými prostředky a sociální stránkou večera spoluvytváří „dobrou party“. A to je přesně úhel pohledu, který je Shotgunu cizí. Vizuální stránka samozřejmě hraje důležitou roli, což dokládá třeba loňský strhující videomapping na nádvořích hradu Grabštejn, ale těžiště strategie celého festivalu leží především v hudební dramaturgii a ladění lineupu na obou pódiích.

O kvalitě programu svědčí už letmý pohled třeba jen do loňské soupisky účinkujících: Akkord (Synkro + Indigo), Deadbeat, Consequence, Frederic Robinson…

Elektronickou hudbu v její dnešní atomizované podobě jde jen stěží definovat a pokud někdo tvrdí, že vidí do všech jejích zákoutí a orientuje se ve veškerých aktuálních subžánrech, můžeme si být jistí, že jde o hochštaplera.

Struktura Shotgunu je vcelku prostá – hlavní pódium dramaturgicky cílí na ty nejzajímavější umělce „rovného profilu“ z oblasti hypnotického techna, housu i elektra, zatímco druhá stage se profiluje více ve strukturovaných rytmech a nízkých frekvencích a stává se tak útočištěm pro talenty na okrajové části drumandbassové scény, kterou charakterizují subžánry jako autonomic, halfstep nebo minimal dnb.

Shotgun je jiný typ festivalu – dramaturgicky pečlivě vyprofilovaný, zaměřený na odrostlejší publikum, bez front a tlačenic s uvolněnou atmosférou a výrazným podílem zahraničních návštěvníků. Hudební nadšence, kteří jsou zvyklí třídit zrno od plev, jistě napadne srovnání se zaměřením podobnými, ač rozsahem odlišnými zahraničními podniky typu Dimensions nebo Outlook. Během let se zlepšila i dopravní dostupnost – po dobudované dálnici se z Prahy do Hrádku nad Nisou dostaneme autem už za pouhou 1 hodinu, území Trojmezí se stává tedy stále výraznějším benefitem festivalu. Festival se letos vrací z hradu Grabštejn na původní místo – tedy louku v bezprostřední blízkosti jezerního kempu Kristýna, jehož celá kapacita včetně dostatečného místa na zaparkování je festivalu k dispozici.

Vstupenky - vracíme se k Ticketpro
1 den: 300,- Kč + poplatky
2 dny: 500,- Kč + poplatky

Pozor! Od pátku 22. května startuje předprodej limitované edice 100 ks dvoudenních vstupenek za 400,- Kč + poplatky.

Ubytování
Vzhledem k tomu, že jsme se vrátili do blízkosti vodní nádrže Kristýna, očekáváme mnohem větší zájem o ubytování v kempu. Neváhejte, neotálejte, rezervujte závazně chatky velké i malé.

Autocamp Kristýna
Hrádek nad Nisou
RECEPCE: 485 140 091
recepce@autocampkristyna.cz
http://www.autocampkristyna.cz/

ps: Přijde Vám, že nemůžete v této tiskovce najít žádné detailní informace o vystupujících? Není to v tuto chvíli vlastně jedno? Vše bude... velmi brzy a nejen to!

Sledujte nás: https://www.facebook.com/shotgunfestival
 

Dodal: Daniel Morávek, Shotgun Festival
SHOTGUN

SHOTGUN

Pátek 11. 9. 2015 až Sobota 12. 9. 2015
od 400 Kč
Vystupují:
nterstellar Funk, Seba, Manuel Fischer, Amit, Low Profile, Rudeboy, Theya, Stanzim, Rade, Ahz, Nitrous, Touchwood, Skaph, Kopeczek & Skuban, Rafo, Sinnan, Disco Møreti, Layup & R.Kosmos Live: Ansome, Mix Mup, Hatti Vatti, Elektrabel
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |