Svojšice 2006 – festival nejen pro technaře

Svojšice 2006 – festival nejen pro technaře

19. 07. 2006  |  Autor: Otherside  |  Komentáře (3)
V sobotu 15. července se konal sedmý ročník tanečního festivalu Svojšice 2006. I přes absenci dvou očekáváných djů se festival provázený skvělým počasím vydařil jak po hudební, tak i po organizační stránce. Více se dočtete v reportu od Otherside.
Rok se sešel s rokem a příznivci techna měli možnost již posedmé vstoupit do letního amfiteátru ve Svojšicích u Pardubic, kde se konal jeden z nejznámějších tanečních festivalů Svojšice 2006.

svojsice

V sobotu 15. července jsem vyrazila vlakem do Pardubic v očekávání, že kupé se budou hemžit technonadšenci, jako tomu bylo v předešlých letech. K mému velkému údivu jsem nikoho, kdo by na festival směřoval, neviděla. Po příjezdu do Pardubic se situace zlepšila, před nádražím postávaly hloučky nápadně oděných partypeople a všichni řešili jedinou věc – kyvadlovou dopravu. Nikde nebyly ukazatele, odkud autobusy do Svojšic jezdí, naštěstí se autobusové nádraží nachází kousek od vlakového, takže hledání nultého nástupiště, odkud autobusy podle informací na internetu jezdily, nebylo nijak složité. Při nástupu do autobusu se nekonal žádný boj o to, kdo nastoupí dřív – opět vcelku překvapující situace vzhledem ke zkušenostem z dřívějška => hodně lidí, málo míst v autobuse a někdy jsem se do autobusu vůbec nedostala a musela jsem čekat na další. Tentokrát probíhalo vše v naprostém klidu.

svojsice

Po příjezdu do Svojšic mě čekalo další milé překvapení v podobě ochotných a příjemných security a žádné fronty u vstupu. Příchod do areálu jsem si perfektně načasovala, protože mě akorát začal vítat na Kamikaze Main Stage našláplý set dje Lord Space. Tohoto sympatického rezidenta Svojšic jsem si oblíbila již před několika lety a nikdy mě svým hraním nezklamal. I když areál nebyl ještě zaplněn a většina lidí zatím jen postávala nebo seděla na lavičkách, bylo vidět, že při melodickém technu Lorda Space v klidu dlouho nevydrží. Já se však na techno stagei tentokrát nezdržovala a pokračovala k Lipton Ice Tea Jungle stanu, kde se již docela solidně pařilo pod vedením Lulu Rulez a Hecha. Netajím se svojí láskou k jungle, drum´n ´bassu a breakbeatu a do Svojšic jsem vlastně jela především kvůli stagei s tímto hudebním zaměřením. Mému doprovodu se ovšem rozhodně nezamlouvalo strávit celou noc jen v jednom stanu a i přes mé protesty jsme se vydali do Marlboro Red Zone stanu. U vchodu nás uvítali dobře vypadající mladíci a slečny v kloboucích, dostali jsme červené pásky na ruku a kartičku s line-upem a byli jsme informováni o všem, co bychom měli před vstupem do stanu vědět. Především to byla akce Marlbora – prodej cigaret v originálních plechových krabičkách. Za koupi jedné krabičky u hostesek jsme dostali kartičku, kterou jsme mohli vyměnit za zapalovač nebo za vlastní navrhnuté tričko či kompilaci svých oblíbených tracků. Hned po vstupu do stanu jsme byli unešeni interiérem – celý stan byl laděn do červené barvy, k sezení zde byla bílá a černá křesla se stolky, po stranách osvětlené bary s příjemnou obsluhou, bohatou nabídkou alkoholických i nealko nápojů a v čele mixážní pult a taneční parket. Velmi vychytaná byla také obrazovka, na které běžel line-up. Příjemný energický house dje Maria.N mě v Red Zone zdržel na delší dobu a při nástupu Mr. Pupitze jsem jen nerada opouštěla stan, abych zjistila, co se děje na dalších stageích.

svojsice

Narvaná techno stage potvrdila, že Matrix zahrál ukázkový set a maximálně uspokojil několik stovek technařů, kteří každou chvíli zvedali ruce nad hlavu a pár jedinců předvádělo skutečně neuvěřitelné taneční kreace. Ačkoliv byla několik let věta „techno je všechno“ mým mottem, vydržela jsem poslouchat Matrixův set zhruba půl hodinky a utekla jsem na jungle stage a přidala se k roztančeným fanouškům zlámaných beatů. Mezi návštěvníky akce se roznesla informace, že Justin Berkovi, který měl zahrát live set na techno stagei, onemocněl a na festival nedorazil. Pro řadu technařů to bylo jistě velké zklamání. Po Hechovi a Lulu Rulez pokračoval v hraní můj velký oblíbenec dj Koogi v doprovodu MCho Vaanta. Jeho drum´n´bass uvedl lidi do varu a nálada byla přímo vynikající. Nechala jsem si tak ujít set dje Chrise Sadlera, který bavil lidi v Red Zone, a musím přiznat, že mě to poměrně mrzí, protože zahrál prý skvěle a kdyby měl stan nohy, tak by snad tancoval taky britského Colina Dalea jsem si ale chtěla rozhodně poslechnout a tak jsem se postavila do fronty, která vedla do Red Zone. Stan praskal ve švech, takže si v pozdějších hodinách musel frontu vystát každý, kdo se chtěl dostat dovnitř. Colin Dale nezklamal – jeho mix tranceu, elektra a techhouseu lahodil mým uším, do tance jsem se ale raději nepustila, protože ve stanu bylo poměrně horko a místa nazbyt také zrovna nebylo.

svojsice

Po Colinu Daleovi jsem se přesunula na techno stage poslechnout si Marka Nastiče. Lidé byli unešení, nadšeně tancovali a k mým uším se nesly pochvalné komentáře. Můj šálek kávy Nastičův set ovšem nebyl, ačkoliv jsem se snažila roztancovat a do hudby se zaposlouchat. Postavila jsem se tedy opět do fronty, která se před Red Zone stále zvětšovala a zatancovala si v euforickém hudebním rytmu Dana Cooleyho.

svojsice

Další nepříjemná informace putující mezi lidmi se týkala Glenna Wilsona, který na festival také nedorazil. Jedno zklamání se ještě unést dá, ale když se během noci roznese další nepříjemná zpráva, tak to řadě lidí muselo opravdu razantně pokazit náladu .. usuzuji tak alespoň podle reakcí lidí, se kterými jsem neúčast Wilsona a Berkoviho probírala. Po Cooleym jsem se rozplývala na jungle stagei u vynikajícího setu, který zahrála djka Katcha. Takový nářez jsem už dlouho nezažila a opravdu jsem se neskutečně pobavila a vyřádila.

svojsice

A konečně jsem i na techno stagei uslyšela něco, co mě donutilo tam zůstat a tancovat do roztrhání těla .. PAN dj Steve Rachmad. Parádní lasery, rozvášněný dav, našláplé techno a divoký tanec .. to jsou věci, které mě napadají při vzpomínce na techno stage pod velením výše zmíněné holandské techno jedničky.

Začalo se pomalu rozednívat a já si ještě na chvíli v jungle stanu poslechla IM Cyber a krátce po páté hodině ranní jsem se odebrala ke svému domovu.

svojsice

I když jsou Svojšice známé jako festival zaměřený především na techno, není na škodu občas opustit hlavní techno stage a zaposlouchat se do hudby nabízené na vedlejších stageích .. stojí to za to. Festival byl po všech stránkách opravdu vydařený, musím zmínit ale jedno nemalé mínus v podobě poněkud neochotné lékařské služby a zákazu fotografování v Red Zone stanu.

Acidův fotoreport ze Svojšic

3 KOMENTÁŘE
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
hav0c
14. 08. 2006 | 20:29:12
+0 | -0
Povedeny report. ;)

30. 07. 2006 | 23:13:38
+0 | -0
Šarka má pravdu v tom, že je dobré se odpoutat od hlavní stage a poslechnout si i jinou a nabízenou nabídku hudby. Nicméně ráno bylo naprosto nezapomenutelné. Paprsky slunce nás ozářili příjemným teplem. Jediné mínus vidim v tom že přes noc byla poněkud větší zima než jsme očekávali. Hezký den :)
ondrej
19. 07. 2006 | 21:34:59
+0 | -0
Ale Glenn je fakt zmrd... todle si jen tak nekdo nedovoli!!!
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika