FESTIVALY 2024

březen
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Pět nejlepší skokanů, kteří přijedou na Desperados High Jump

Pět nejlepší skokanů, kteří přijedou na Desperados High Jump
11. 06. 2015   |   Autor: redakce   |   Komentáře (0)
(Promotion) Letní akce Desperados High Jump se letos uskuteční v termínu od 31. 7. do 1. 8. již tradičně v lomu v Hřiměždicích nedaleko středočeské Příbrami. Otevřené mistrovství České republiky v cliffdivingu, tedy ve skocích do vody z extrémních výšek ve volné přírodě, již šestnáctým rokem přivítá ty nejlepší skokany světa.
V loňském roce byl skokem z výšky 32 metrů pokořen rekord High Jumpu. Podaří se ho letos překonat? Tady je představení těch největších adeptů na vítězství…
 

Liam Atkins (Austrálie)
Liam je nováček ve velkém světě high divingu. Za krátkou dobu svého působení v top světové třídě toho ale stihl opravdu mnoho. Mezi jeho největší úspěchy patří čtvrté místo na minulém evropském šampionátu. On sám říká, že hlavním důvodem jeho posunu k high divingu, bylo sledování jeho kolegů v Red Bull Cliffdiving World Series. Na cliffdivingu má nejraději moment bezprostředně po tom, co narazí do vody. Tu chvíli popisuje jako absolutní uvolnění, pocit úlevy a volnosti.

Ilya Schurov (Rusko)
Ilya je už taková stálice High Jumpu, letos to pro něj bude čtvrté vystoupení před českým publikem. Skákání se věnuje neuvěřitelných třicet čtyři let a dnes vede vlastní tréninkovou skupinu doma v St. Petersburgu. V loňském roce se stal mistrem Evropy ve skocích z pětadvaceti metrů. Jeho jméno lze najít na startovacích listinách nejprestižnějších závodů světa. I proto bude v Hřiměždicích bojovat o místo na stupních vítězů.

Andy Hulliger (Švýcarsko)
Švýcarský borec je nadějným mladým skokanem s největšími ambicemi. V loňském roce vyhrál na High Jumpu závody ve skoku z šestnácti metrů i soutěž na houpačce. Stejně jako většina skokanů také on začínal s gymnastikou. Skokům ze skály se věnuje od svých čtrnácti let. Na závodech mistrovství Evropy bral třetí místo a jedenkrát mu dokonce připadl titul šampiona starého kontinentu.

Alain Kohl

Alain Kohl (Lucembursko)
Je to asi nejzkušenější borec letošního závodu v Hřímeždicích. Alan má na svém kontě nespočet startů na prestižních závodech planety Red Bull Cliffdiving World Series. Dle jeho slov se skoky začínal ve svých sedmi letech. Během svého působení na světové scéně obráží nejdůležitější závody, jako jsou Mistrovství Evropy, Světový pohár a další pořádané soutěže. Podle jeho slov je na cliffdivingu nejtěžší odvážit se ke skoku. Všemu musí ale předcházet kvalitní trénink a příprava.

Christian Elvis Guth (Německo)
Je jedním z největších bláznů skokanského světa. Christian se specializuje na splashdiving, česky řečeno skok placáků ve speciálním provedení a stylu. Tento třicetiletý borec z Německa každoročně na High Jumpu předvádí neuvěřitelnou show, kterou minulý rok odneslo jeho koleno. Už je ale v pořádku, a tak nic nebrání tomu, aby dorazil i letos. Christian Guth je navíc světovým rekordmanem ve skoku placáku. V roce 2013 totiž skočil ze čtyřiceti tří metrů nad vodní hladinu.

Divoká karta Desperados High Jump 2015:

Aidan Heslop (Velká Británie)
Na letošním High Jumpu přislíbil účast speciální host. Jde o teprve třináctiletého závodníka z Anglie Aidana Heslopa. Ten je posledním mistrem Evropy v juniorské kategorii a ve svém mladém věku skáče i z šestnácti metrové výšky. Na svém kontě má také několik národním titulů mistra Anglie. Podle jeho slov nemá moc času na jiné koníčky než je high diving, když ale odpočívá, rád se podívá na seriál Simpsonovi nebo Spange Bob v kalhotech. Aidan je zástupcem nové generace skokanů. Kdo ví, jestli nejde o nového Orlanda Duqua?




Video z minulého ročníku High Jumpu: https://youtu.be/4gcaeXtBwyQ

Dodal: Martin Zvoníček, Blue Gekko

HIGH JUMP

Pátek 31. 7. 2015 až Sobota 1. 8. 2015
předprodej 640 - 800 Kč
Vystupují:
na programu se pracuje
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |