FESTIVALY 2024

březen
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Představujeme festival Masters of Rock 2015

Představujeme festival Masters of Rock 2015
22. 06. 2015   |   Autor: Lu2nek   |   Komentáře (0)
Fanouškům tvrdé rockové a metalové hudby není třeba připomínat, že největší český metalový festival, Masters of Rock, se nezadržitelně blíží. Jak je zvykem, i nadcházející ročník bude probíhat na dvou pódiích, na kterých se od 9. do 12. července vystřídá přes 70 kapel. Přijedou mimo jiné Nightwish, Powerwolf, Gamma Ray, Sonata Arctica, U.D.O., Hammerfall či Black Label Society.

Hlavní hvězdou festivalu budou beze sporu finští Nighwish. Kapela hrající melodický symfonický metal se vrací na místo činu již po několikáté. V minulosti zde vystoupila jak s Tarjou Turunen tak i s Anette Olzon, která ji za mikrofonem vystřídala a po celou dobu svého učinkování budila u fanoušků rozporuplné reakce. Letos Nightwish přijedou opět s novou zpěvačku, kterou se stala Holanďanka Floor Jansen.

MAsters of Rock

Nesmazatelnou stopu v historii Masters of Rock zanechali další Finové Sonata Arctica. Při jejich poslední návštěvě festivalu v roce 2008 jim štěstí nepřálo, v průběhu koncertu se strhl silný liják, který způsobil výpadek proudu na celém pódiu. Jediným zapojeným zůstal mikrofon zpěváka Tonyho Kakka, který tak vystřihl baladu Full Moon a capella. Letos se na letní Masters Sonata Arctica vrátí a její fanoušci jistě budou bedlivě sledovat předpověď počasí.

MAsters of Rock

Po dlouhé tvůrčí pauze se nedávno na scénu vrátila švédská pětka Hammerfall. Kapela, která během dvaceti let vydala devět studiových alb, letos zamíří do Česka již podruhé. Pokud jste včas neukořistili lupen na jejich vyprodaný pražský koncert na začátku února, máte možnost je vidět nyní. Stejně jako v Praze budou kromě svých léty prověřených hitů servírovat i novinky z loňského alba (r)Evolution.

MAsters of Rock

Mezi dalšími kapelami, které přijedou prezentovat novou desku, lze zmínit stále populárnější Powerwolf. Novinkové album Blessed & Possessed je v pořadí šestým studiovým albem v historii kapely a jeho vydání je načasováno tak, aby návštěvníci Masters of Rock byli prvními, kteří si budou moci nové skladby poslechnout naživo. A co víc - Powerwolf si vybrali vizovický festival pro nahrání živého vystoupení, a tak pro svůj koncert připravují velkou pódiovou show.

Těšit se mohou i fandové Ozzyho Osbourna, jelikož se ve Vizovicích letos předvedou hned dva jeho kytaristé. Fenomenální Zakk Wylde vystoupí se svou kapelou Black Label Society na festivalu vůbec poprvé a kromě zavedených hitů zahraje i skladby z aktuálního alba Catacombs of the Black Vatican. Kromě něj přijede i Gus G. a oba dva budete moci vidět na hlavním pódiu v jeden den.

MAsters of Rock

Smutnit nemusí ani fanoušci klasického hardrocku. Tento žánr bude zastoupen švýcarskými veterány Krokus, kteří museli loňské vystoupení na festivalu na poslední chvíli kvůli zranění jednoho ze členů odříci, a jejich krajany Gotthard, jež na předloňském Masters oslavili comeback na scénu s novým zpěvákem a tentokrát přijedou s novinkou Bang!

Z nepřeberného množství kapel, které přislíbily svou účast, zmiňme například floridské Kamelot s novinkou Haven, ,,bratrské" kapely Within Temptation a Delain, švédské Bloodbound, jednu z nejvýznamnějších kapel německé metalové scény Gamma Ray a příslušníky tvrdších metalových žánrů Mercenary, Legion of the Damned či Septicflash. Nebude chybět ani domácí scéna - celý festival otevře domácí Fleret, v průběhu dalších dnů na hlavní pódium vystoupí i Dymytry, Arakain, Dark Gamballe či Harlej.

Kromě hudebních zážitků jsou pro návštěvníky připraveny i další atrakce - exkurze likérky R. Jelínek s ochutnávkami, zábavní a herní zóny, tetovací studia, body painting či adrenalinové sporty. Každoročním lákadlem jsou autogramiády mnoha kapel hrajících na festivalu. Pro prvních 15 tisíc návštěvníků bude znovu připraveno kompilační CD s výběrem skladeb učinkujících kapel.

MASTERS OF ROCK

Čtvrtek 9. 7. 2015 až Neděle 12. 7. 2015
od 950 Kč
Vystupují:
FLERET, FREE FALL, XANDRIA, MERCENARY, THE GENTLE STORM, KAMELOT, U.D.O., WITHIN TEMPTATION, BLOODBOUND, GATE CRASHER, TURBO, ANVIL, NEONFLY, SERIOUS BLACK, GUS G, G EAT DOG, LEGION OF THE DAMNED, RFALL, BLACK LABEL SOCIETY, SEPTICFLESH, THE AGONY, REDS COOL, DYMYTRY, AVATAR, ARAKAIN, CRUCIFIED BARBARA, BLUES PILLS, DELAIN, KROKUS, GOTTHARD, POWERWOLF, THE EXPLOITED, HAND GRENADE, DARK GAMBALLE, TRI STATE CORNER, HARLEJ, LACRIMAS PROFUNDERE, VOODOO CIRCLE, ARKONA, SONATA ARCTICA, GAMMA RAY, NIGHTWISH
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |