Shamir překvapí v létě Prahu

Shamir překvapí v létě Prahu

10. 07. 2015  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Organizátorům festivalu United Islands se podařilo na poslední chvíli přilákat do Prahy černošského zpěváka Shamira, vycházející hvězdu z Las Vegas. Teprve dvacetiletý muzikant se představí 18.srpna v Lucerna Music Baru.
Malému Shamirovi už ve škole neřekli jinak než „ten, co zpívá“ a „Shamir s kytarou“. První dostal v devíti letech, kdy také začal skládat vlastní songy. K muzice se dostal díky své tetě, která se pohybovala v hudebním businessu a zvala do jejich společného domu muzikanty, kteří Shamira učili hrát. Po střední škole se rozhodl poslat své demo do newyorského labelu Godmode. Jeho majitel, Nick Sylvester, se pro Shamira nadchl, označil ho za „RnB Yeezus“,v roce 2014 podepsali smlouvu a vydali prvotinu s názvem Northtown. Jeho debutové album vyšlo na jaře 2015 s názvem Ratchet.
 

„Shamir si bere to nejlepší z popových ikon a synthového zvuku, který přechází až do housových melodií 90 let, ale vše s neuvěřitelně aktuálním zvukem. Jsme moc rádi, že se nám podařilo ho na poslední chvíli přilákat do Čech. Shamira jsem objevila poprvé už před více než dvěma lety na jednom americkém blogu, ale tehdy ještě nebylo možné ho přivézt do ČR. Mezitím se dostal do prestižního seznamu BBC Sound 2015 a do hledáčku světových médií i fanoušků, což se potvrdilo i na letošním showcase festivalu The Great Escape, kde byl o jeho koncert obrovský zájem a stovky lidí se na jeho show vůbec nedostaly. Vidím v něm velký potenciál a myslím, že jeho progresivní tvorba najde v Praze své publikum. Zároveň nás těší, že můžeme představovat zásadní hudební objevy nějen během festivalu, ale také v průběhu celého roku,“ říká Barbora Šubrtová, dramaturgyně United Islands.

O tom, že je Shamir vycházející hvězda, není pochyb. Potvrzuje to třeba Guardian, který píše: „Shamir Bailey píše nadčasové, sladce barevné love songy, odmítá být definován podle pohlaví a chce jen spojovat lidi. Seznamte se s moderní popovou hvězdou.“ Má za sebou úspěšné focení pro Vogue. BBC jej přezdívá novodobým Princem, on sám vidí inspiraci v něm a v Michaelu Jacksonovi.

Jeho koncerty se setkávají s nadšenými ohlasy, jak potvrzuje i Šubrtová: „Svým živým vystoupením uhranul třeba návštěvníky největší hudební události, amerického festival SXSW South by Southwest v americkém Austinu.“

Zpěvák Shamir Bailey pochází z Las Vegas a ve svých dvaceti letech se stává jedním z největších hudebních objevů. Shamir rozhodně nezapře své androgynní rysy. Kdysi ho štvalo, že je jeho hlas pokládán za ženský, vzápětí si ale uvědomil, že ze své unikátnosti může udělat výhodu. Nyní už je sám sebou, nesnaží se své rysy schovat a naopak je dává na odiv.

Vystoupení proběhne 18.8. od 21 hodin v pražském Lucerna Music Baru. Vstupenky lze koupit na klasicky na stání (v předprodeji za 580 Kč, v den akce 750 Kč). V předprodeji je k dispozici také limitovaný počet vstupenek na balkon (890 Kč).

Dodal: Barbora Pangrácová, OSTROVY s.r.o.
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

SHAMIR

Úterý 18. 8. 2015
Vystupují:
Shamir (USA)
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
SpringFunk 2020 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (115 MB)
Mastermix #647 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (120 MB)
Mastermix #648 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (124 MB)
Mastermix #649 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (118 MB)
Mastermix #650 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (119 MB)
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika