FESTIVALY 2024

březen
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Rozhovor s ředitelem Sázavafestu Pavlem Klouparem

Rozhovor s ředitelem Sázavafestu Pavlem Klouparem
14. 07. 2015   |   Autor: krysicka   |   Komentáře (1)
Letos oslaví festival Sázavafest své patnácté narozeniny. Jako každý rok vám přinášíme exkluzivní rozhovor s jeho ředitelem, Pavlem Klouparem.
Ahoj Pavle,
rok utekl zase nečekaně rychle a tak se standardně setkáváme za účelem rozhovoru a představení letošního ročníku, jak skalním příznivcům, tak i případné nové generaci. Sázavafest oslaví letos už 15. narozeniny. V případě festivalu je to jako u archivního vína, vypovídá to o jeho stabilním místě na hudební scéně. Jak bys charakterizoval tři pětiletky tvého festivalu? Jak se vyvíjel, kdy na tom byl nejlépe, co bys rád ještě do dalších let dokázal?

Festival si prošel v prvních pěti letech postupný vývoj zvětšování, jak v množství scén, tak množství účinkujících a usadil se na ostrově v městě Sázava. Další roky byly stále o nárůstu, takže muselo dojít z kapacitních důvodů k přesunu do Kácova opět na řece Sázava. Devátý ročník byl vrcholem v dosavadní historii festivalu, silná ekonomická situace umožnila přivézt hvězdu jakou byl Moby a návštěvnost se vyšplhala na rekordních více než 20 tisíc. Naopak jubilejní desátý ročník dopadl nejhůře kvůli silným povodním a festival opět putoval na bezpečnější místa, až se usadil v zámeckém parku ve Světlé nad Sázavou, kde bude i letos. Od letošního ročníku má festival opět silného partnera, takže doufám, že v té další pětiletce se přiblížíme ročníku 2009.

Pavel Kloupar

K příležitosti tohoto výročí byl složen Festivalový song. Kdo je autorem a kdo propůjčil své hlasy? Pro ulehčení tě poprosím i o odkaz, pro zpříjemnění a naladění čtenářů na festivalovou vlnu.
Příjemnou písničku složil skladatelský tandem skupiny Glanc – Jarmila Chromíková a Zdeněk Beran a podařilo se nám dát dohromady úžasný Sázava Klan v podání Michala Malatného, Báry Basikové, Sto Zvířat, Elis, Support Lesbiens, Kamila Střihavky, Imodium, Vincenta Richardse (bývalý frontman Švihadla), Michala Viktoříka z JAR a snad jsem na nikoho nezapoměl, pokud ano omlouvám se a ještě jednou všem děkuju.
 

Kolik bude postaveno koncertových stageí pro tento ročník, a na koho se můžeme těšit z těch hlavních a velkých jmen?
Tak na tuto otázku Kris by byla hodně dlouhá odpověď … doporučuji podívat se na festivalový line up, nicméně ke standartním třem pódiím (2 hlavní a jedno akustické) přibude nová Rock n More Stage a přičteme-li dva taneční stany tak jsme na čísle 6. Za hlavní účinkující můžu jmenovat elektronické legendy Alphaville a Kosheen, a z domácích počínaje Tomášem Klusem a konče třeba Tata Bojs nebo Mig 21.

Podle čeho si vybíral tyto interprety? Znáš už fanouškovskou základnu, víš co si můžeš dovolit, nebo sonduješ včas a s předstihem mezi lidmi a nějakým způsobem si děláš obrázek o tom, co ano a co ne?
Fanouškovská základna je stejně jako festival v neustálém vývoji, takže spíš dávám na přirozený úsudek a zkušenosti z předchozích let. Pro letošek mě například zaujalo dost nových jmen, které jsme stihli oslovit, takže se kromě stálic můžeme těšit i na hodně svěžích vánků.

Letos se můžeme těšit hned na několik novinek, tou jednou je nová stage – Rock and more – co nás tam čeká kromě rocku?
Kromě rocku už nic moc … odnože jako jsou rockabilly, jižanský rock nebo ska, takže to vlastně bude docela pestré. Navíc nás čeká slavnostní křest této scény, který proběhne kolem vystoupení skupiny Krucipüsk a dorazí na něj z hlavní scény i skupina Škwor.

Kolik dalších, menších, ovšem neméně zajímavých stagí bude letos v provozu? Bude čtvrtek v menším měřítku co se pódií týče, oproti víkendovému programu?
Jak jsem zmiňoval v jedné z předchozích otázek – klasikou je taneční stan, který loni nesl název PARTY VILLAGE a letos oblékne nový kabát v podobě – PARTY SPOT. Jako obvykle je zde vstup povolen až od 18 let. Letos nás v Party spotu poctí svým hraním spoustu známých DJs – Tráva, který vystoupí jak sám, tak s projektem Lazy Lizard, který tvoří on a Risto Sokolovki, Raidem, Mersi, Flesh, Roxtar, djka E-lite, djka Adlet a mnoho dalších. K narozeninám máme nadělen i druhý taneční stan – Kiss White House, kde se rovněž předvedou známí Djs, ovšem jiného žánru. O Rock ´n´ More stagi jsme již mluvili, ale neřekl jsem, že návštěvníci budou mít možnost shlédnout několik modelů vozů značky HOT ROD a motorky.

Čtvrtek bude určitě v menším měřítku. Hrát se bude na Óčko stage, Muzikus unplugged stage a pojedou i oba taneční stany. A všech 6 pódií se rozezvučí až v pátek.

Další a příjemnou změnou, nebo spíše návratem ke kořenům je opět čtvrteční program a to bez vstupného. Jaký byl důvod, že jste se vrátili k tomuto původnímu konceptu?
Především jsme mohli návštěvníkům festivalu a hlavně obyvatelům z okolních měst a obcí umožnit návštěvu festivalu ve čtvrtek zdarma, díky vynikající spolupráci s městem Světlá nad Sázavou. Pan starosta Jan Tourek včetně celé Rady města festivalu velmi vycházejí vstříc a podporují nás, organizátory, ve všech rovinách pořádání celé akce.

Za kolik je nyní možné zakoupit vstupenku na celý festival a kolik stojí jednotlivá na pátek a sobotu?
Aktuálně je možné zakoupit vstupenku za 990,-Kč přes síť Ticketportal. Držitelé platných průkazů ISIC, YTIC, ALIVE mohou po předložení platného průkazu zakoupit vstupenku se slevou 20%. Novinkou je také možnost uplatnit u spol. České Dráhy a.s. 50% slevu na zpáteční jízdenku vlakem.

Zároveň je možné zakoupit vstupenku jednodenní pouze na sobotu v hodnotě 600,- Kč (přes Ticketportal. Vzhledem k tomu, že čtvrtek je zdarma, na pátek jednodenní vstupenku už neprodáváme.

Na místě bude možné koupit celofestivalovou vstupenku nebo jednodenní na sobotu za stejné ceny, jako v předprodeji.

Děkuju Ti za vyčerpávající rozhovor, ostatně jako každý rok a těším se na tři festivalové dobrodružné dny strávené ve Světlé nad Sázavou. Uvidíme se tam.
SÁZAVAFEST

SÁZAVAFEST

Čtvrtek 30. 7. 2015 až Sobota 1. 8. 2015
od 790 Kč
Vystupují:
Alphaville (DE), Kosheen (GB), Kamil Střihavka, Ellis, Tomáš Klus, Mig 21, Tata Bojs, Škwor, Sto Zvířat, Vypsaná Fixa, Michal Hrůza, Wohnout, Xindl X, Kamil Střihavka a další
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:
steve mucketer | 17. 07. 2015 | 07:07:12
hahah

Tak co,příjede letos už konečně Michael..?

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |