FESTIVALY 2024

březen
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Desperados Highjump viděl světový rekord

Desperados Highjump viděl světový rekord
04. 08. 2015   |   Autor: redakce   |   Komentáře (0)
(Promotion) Všechno pěkné jednou končí, a tak i letošní ročník cliffdivingových závodů Desperados Highjump je nakonec za námi.
Vítězství v královské disciplíně 16 metrů obhájil loňský šampion Andy Hulliger ze Švýcarska, mistrem České republiky se stal budějovický rodák Jan Bílý, mezi ženami dominovala Američanka Bradley Genevieve a všechny ohromil britský třináctiletý zázrak Aidam Heslop.

High Jump 2015, © Nikon, Lukáš Neasi Grössl
Foto: © Nikon, Lukáš Neasi Grössl

Letošní ročník cliffdiverských závodů Desperados Highjump svou návštěvností opět přesvědčil, jak je akce v lomu v Hřiměždicích velmi oblíbená. Na můstcích o výšce dvanáct a šestnáct metrů předvedli přední evropští i světoví skokané vrcholové sportovní výkony.

Vítězství v královské disciplíně obhájil švýcarský skokan Andreas Hulliger. Ten také ovládl soutěž ve skoku z dvanácti metrů a potvrdil tak svou nadvládu na Highjumpu z posledních let. Mistrem České republiky v cliffdivingu se letos stal budějovický skokan Jan Bílý, na druhém místě skončil Jakub Kunášek a bronzovým skokanem se stal Adam Klemm. V ženské kategorii zvítězila Američanka Genevieve Bradley.

Jedním z největších hrdinů skokanských závodů byl však nejmladší ze závodníků, třináctiletý britský závodník Aidan Heslop, který přesvědčil všechny diváky o tom, že má našlápnuto na velmi zajímavou skokanskou kariéru. Nejenže svou juniorskou kategorii doslova ovládl, ale ve skvělém a mnohdy naprosto bezchybném provedení předvedl i mnoho těžších skoků.

Světový rekord nebo hořící australská bomba
Jako každoročně byly na programu Highjumpu také exhibiční skoky. I letos si skokané připravili opravdové perličky a posunuli tak hranice hřiměždického contestu zase o kousek dál. Liam Atkins, australský sympaťák a showman, předvedl hořící skok z dvanáctimetrového můstku. Člen německého splashdivingového teamu zase pokořil světový rekord ve skoku "prdeláče" z plošiny ve výšce 25 metrů.


Nejlepší flyboarding v ČR a další program
Jedním z dalších vrcholů programu v lomu bylo vystoupení Petra Twistera Civína, v současnosti nejlepšího tuzemského flyboardisty. Ten předváděl nad vodní hladinou triky, které se podobaly těm skokanským. Několikrát pozdravil fanoušky a vrcholem jeho exhibice byla společná show s guru světového splashdivingu, Christianem Elvisem Guthem, který se nenechal dlouho vybízet ke společné performanci.

Samozřejmostí Highjumpu byl také hudební program. Na několika podiích se předvedli zajímavé hudební formace české a slovenské scény.

Dobrou zprávou je, že letošní ročník Desperados Highjumpu proběhl bez žádných větších zranění. Skokané i návštěvníci si užívali slunečné počasí, takové, které podpořilo špičkové sportovní výkony i celkově uvolněnou atmosféru. Nezbývá nic jiného než poděkovat všem skokanům za neuvěřitelné výkony, ostatním účinkujícím za výbornou show a hlavně návštěvníkům za to, že si našli čas a přijeli do Hřiměždic.

Highjump family byla zase spolu a přijala nějaké ty nové členy. Těšíme se na Vás v roce 2016!

Dodal: Martin Zvoníček, Blue Gekko

HIGH JUMP

Pátek 31. 7. 2015 až Sobota 1. 8. 2015
předprodej 640 - 800 Kč
Vystupují:
na programu se pracuje
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |