Colours of Ostrava přilákal rekordní počet návštěvníků

Colours of Ostrava přilákal rekordní počet návštěvníků

24. 07. 2006  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Organizátoři zatím napočítali zhruba 13.500 platících lidí a asi 800 dětí, které měly bezplatný vstup. Návštěvnost by však ještě mohla stoupnout, a to kvůli večernímu vystoupení bývalého frontmana legendárních Led Zeppelin Roberta Planta a jeho kapely The Strange Sensation, kteří jsou hlavní hvězdou festivalu. Novinářům to řekla ředitelka festivalu Zlata Holušová.
Festival byl letos rekordní i počtem svých scén a množstvím vystupujících umělců, jen ze zahraničí dorazilo celkem 30 skupin. Během festivalu, který letos poprvé trval čtyři dny, se návštěvníkům postupně představilo zhruba 130 hudebních skupin, sólových umělců, divadelních souborů a dalších vystupujících.

colours of ostrava

Festival se zatím koná bez závažnějších problémů, a to i navzdory tomu, že už se vypilo rekordních 70.000 piv. Zdravotníci ošetřili 100 lidí. Nemuseli řešit žádný závažnější případ, jen jednoho muže s kolapsem z horka preventivně převezli na prohlídku do nemocnice. Také policisté nemuseli zasahovat u žádných vážnějších potyček, výjimkou byli pouze dva výtržníci, kteří do areálu vnikli bez zaplacení a napadli členy ochranné služby.

colours of ostrava

Holušová ocenila hlavně festivalové publikum, o němž prý s obdivem hovořily i vystupující kapely. "Všechny kapely, s kterýma jsem mluvila, jsou nesmírně překvapeny naším publikem. Říkaly, že to se v Evropě nevidí. Publikum bylo střízlivé, naslouchající, lidé běhali mezi areály, aby všechno stihli. Všichni byli nesmírně pozitivně naladěni," uvedla Holušová.

colours of ostrava

Domnívá se, že hudba, která na festivalu zazněla, přinášela své poselství, myšlenky a vidění světa. "Nebyla to primitivní juchačka, ale opravdu to mělo svého ducha," míní.

Poslední tečku za festival s rozpočtem 26 milionů korun v noci definitivně udělá koncert kapely Posmrtné zkušenosti, která je vítězem prvního ročníku soutěže Česká spořitelna Colours Talents.

Zdroj: ČTK

0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika