FESTIVALY 2024

březen
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Kadebostany headlinery Nouvelle Prague

Kadebostany headlinery Nouvelle Prague
03. 09. 2015   |   Autor: redakce   |   Komentáře (1)
(Promotion) Třetí ročník mezinárodního showcasového festivalu a hudební konference Nouvelle Prague, který se uskuteční 6. a 7. listopadu v prostorách pivovaru Staropramen, oznamuje jména svých letošních headlinerů. Tím zahraničním bude švýcarský umělecký kolektiv Kadebostany, českým headlinerem pak Lenka Dusilova a Baromantika
Kadebostany jsou jedním z vůbec největších objevů na alternativní scéně v poslední době. Pocházejí ze Švýcarska a podle svých slov jsou vyslanci státu Kadebostán, jehož občanem se může stát každý, kdo poslouchá songy a navštěvuje koncerty Kadebostany. Na pódiu nesmí chybět vlajky Kadebostánu či příslušnice místní armády v sexy uniformách. Show ale pochopitelně vládne spravedlivý prezident Kadebostan se svým charakteristickým knírkem a sekunduje mu soulově zastřený vokál Aminy Cadelli – nejsilnější to zbraň republiky v boji za hudební nadvládu nad světem. „Noví kolonizátoři popového impéria“ se netají láskou k elektronickému popu a hymnickým refrénům. Jejich zpěvačku Aminou Cadelli srovnávají hudební novináři s Adele nebo Amy Winehouse. Koncertní show Kadebostany je vždy strhujícím a nezapomenutelným zážitkem.
 

Lenku Dusilovou je v našich luzích a hájích téměř zbytečné představovat. Šestinásobná držitelka výročních hudebních cen Anděl není zvyklá stagnovat a opakovat se. Stal se z ní mimořádný úkaz české hudební scény; z pozice rockové a popové hvězdy putuje k osobnímu vyjádření, jež svobodně přijímá impulzy z nejrůznějších stylů a mimohudebních zážitků. V šestnácti letech se stala ústřední tváří pražské rockové skupiny Sluníčko. Poté následovala spolupráce s populární Lucií, s Davidem Kollerem pak i v příbuzné kapele Pusa, úspěch slavila i její spolupráce s Čechomorem. Lenka Dusilová vydala pět alb, z nichž to poslední s názvem V hodině smrti bylo stejně jako to předchozí natočeno jako Lenka Dusilová & Baromantika. Deska byla nominována na cenu Anděl ve dvou kategoriích a také na cenu Apollo. Pro Nouvelle Prague připravují speciální projekci. Ta by měla být dalším rozměrem hudebních krajin a emocí, které jsou hudbě Baromantiky vlastní. Hostem Baromantiky na jejich vystoupení na Nouvelle Prague bude také hudebník Justin Lavash, který je spoluautorem dvou baromantických skladeb.

Kromě vystoupení těchto dvou headlinerů bude na programu Nouvelle Prague samozřejmě také showcasová část, na které se představí opět čtyři interpreti z Česka a osm ze zahraničí. Výběr domácích kapel byl letos v režii redakce časopisu Full Moon a Radia 1, kteří jako zástupce tuzemské hudební scény nominovali elektroswingovou kapelu Mydy Rabycad, pražské punkové trio Wild Tides, mladičkou brněnskou partu Ghost of You a indie-folkové duo Sundays on Clarendon Road.

Další detaily o programu festivalové i konferenční části Nouvelle Prague budou zveřejňovány průběžně. Důležitou informací je ale skutečnost, že od 1.září je možné koupit nejen delegátské pasy na konferenci, ale také vstupenky na festivalovou část. Ty je možné koupit přímo na stránkách www.nouvelleprague.com/vstupenky. Jednodenní vstupenky v předprodeji stojí 270,- Kč + poplatky, na místě pak 400,- Kč. Celofestivalová vstupenka je za 370,- Kč + poplatky v předprodeji a za 450,- Kč na místě.

Více podrobnějších informací o Nouvelle Prague najdete na:
www.nouvelleprague.com

Dodal: Michal Rejzek
NOUVELLE PRAGUE

NOUVELLE PRAGUE

Pátek 6. 11. 2015 až Úterý 17. 11. 2015
od 270 Kč
Vystupují:
Kadebostany (CH), Northeast Party House (AUS), Beau (USA), The Amazons (UK), The Prettiots (USA), Studmuffin (IND), Meat Wave (USA), The Amazons (UK), James Harries (UK), Lenka Dusilová s Baromantikou a další
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:
| 12. 09. 2015 | 02:21:47


ta akce je nesmysl. ale chcete to, máte to

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |