S Die Krupps zahrají The Red Paintings a Janosch Moldau

S Die Krupps zahrají The Red Paintings a Janosch Moldau

21. 09. 2015  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Již v pondělí 21.září v pražském Lucerna Music Baru vystoupí kultovní Die Krupps. Hlavní mozek kapely Jürgen Engler je vizionář se stálým vlivem na vývoj moderní hudby.
V druhé polovině sedmdesátých let byl mezi prvními německými punkrockery se svou kapelou Male a Campina vzal s sebou na turné dávno předtím, než vznikli Die Toten Hosen v osmdesátých letech. Založil DIE KRUPPS se svým kongeniálním partnerem Ralfem Dörperem, který napsal spoustu textů počínaje "Wahre Arbeit Wahrer Lohn" –  a stali se hybnou silou industriálu a EBM.  Když si v devadesátých letech tuto hudební škatulku podmanil mainstream, skupina z  Düsseldorfu svou hudbu obohatila o  thrashové kytary a stala se, společně s  Nine Inch Nails a Ministry, hlavním zdrojem inspirace elektro-metalového žánru a ovlivnila mnoho kapel tzv. Neue Deutsche Härte (Nová německá tvrdost).

Die Krupps

Je to právě tahle úspěšná fáze, kterou DIE KRUPPS přinášejí ve své nové albové nahrávce “V – Metal Machine Music”. Ta navazuje na album “IV – Paradise Now” a na předešlé elektromašinistické tvrdé album “The Machinists of Joy”, které spatřilo světlo světa před dvěma roky.

“Vždycky pracujeme konceptuálně” podtrhuje Jürgen Engler, který žil řadu let v Texasu. “Proto naše comebackové album “The Machinists Of Joy” obsahovalo hudebně všechno, co jsme předtím vytvořili. Ale bylo mi jasné, že to, co přijde potom, musí být tvrdá a brutální nahrávka”. Die Krupps opravdu nikdy nezněli tak tvrdě jako na jejich aktuálním albu.

Album V - Metal Machine Music vyšlo jako double CD: jedno CD s masteringem Die Krupps a druhé remasteroval Alexander Dietz, který řídí Chemical Burn Studios. Die Krupps se s novou nahrávkou vydali take na turné, při kterém zahrají 21.září také v Praze. Předskakovat jim budou The Red Paintings a Janosch Moldau.

Pětičlenná kapela The Red Paintings je sice oficiálně z Austrálie, ale její členové sídlí v Londýně a Los Angeles. The Red Paintings hrají na kytaru, housle, violocello, basovou kytaru a bicí. Jejich hudba evokuje dětské ukolébavky z daleké budoucnosti i hřmotící skladby špičkového art rocku. Líbí se barokním popařům, nabroušeným punkerům, metalistům i indie fanatikům. Všude, kde to je možné, obohacují svou hudbu o multimediální performační umění. Během jejich koncertů místní výtvarníci zobrazují aktuální hudbu přímo na pódiu.  Jejich představení kombinuje zvuk a podívanou - vytvářejí zážitek, který stimuluje smysly a mysl návštěvníků koncertu. Dosahují toho hudbou, kostýmy, konceptuální produkcí, malováním a lidskými plátny.

Janosch Moldau je jedním z nejinovativnějších něměckých electro-popových umělců. Kombinuje electroclash, synthpop, downbeat a darkwave a svým krásným hlasem dokáže publikum dojmout až k slzám. Jeho písně se točí kolem nejsmutnější momentů lásky, ale také, a poněkud překvapivě, přesunutím důrazu na všechnů zkázu která byla na této planetě způsobena ve jménu lásky.

Vstupenky na koncert Die Krupps a předskokanů The Red Paintings a Janosche Moldau jsou k zakoupení za 390,- Kč + poplatky v sítích GoOut.cz, Tickepro.cz, Ticketportal, Eventim a na webu Lucerna Music Baru. V pokladně LMB bez poplatku. Na místě v den koncertu za 490,- Kč.

Přímý link na předprodej vstupenek: http://www.musicbar.cz/program/die-krupps-d/

Dodal: Michal Rejzek
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

DIE KRUPPS

Pondělí 21. 9. 2015
Vstup: 390 - 490 Kč
Vystupují:
Die Krupps (GER)
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUTĚŽTE
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika