Argentinský večírek s La Fanfarria del Capitán

Argentinský večírek s La Fanfarria del Capitán

01. 10. 2015  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
S kulturní cestovkou Planet Connection můžete 22. října zažít atmosféru vášnivé Argentiny. Na večírku v Paláci Akropolis vystoupí skupina La Fanfarria del Capitán z Buenos Aires míchající latinskoamerické rytmy se ska a rockem. Budou se zde také ochutnávat sladké alfajores a tancovat na workshopu taneční školy Buenos Aires Tango, která na večírku také vystoupí.
Argentinská kultura, to je živočišnost, vášeň a láska ke svobodě. Takové je tango, které má v druhé největší latinskoamerické zemi svůj původní domov a takový bude i argentinský večírek, který 22. října uvede skupinu La Fanfarria del Capitán z Buenos Aires. V jejich volnomyšlenkářském koktejlu se potkává rock, ska, cumbia a samozřejmě latinskoamerické rytmy, které zvou k tanci. Trio Victoria Cornejo, Jerónimo Cassagne a Francisco Mercado se dalo dohromady v roce 2004, o rok později ale vyměnili původní název Capitán Tifus za La Fanfarria del Capitán a do loga si vetkli opičáka v pirátské čepici. Debutové album Flores del Bosque de Bolonia vydali v roce 2007, na něž o pět let později navázali nahrávkou E Viva!.
 
Od roku 2011 šíří La Fanfarria del Capitán slávu argentinské hudby na koncertech po celém světě. Za poslední čtyři roky odehráli přes dvě stovky vystoupení od Francie a Německa přes Rusko až po Japonsko a Čínu. Čeští posluchači je mohli v posledních letech slyšet na Mighty Sounds nebo na Trutnově. Hudba La Fanfarria del Capitán se ale pořád proměňuje, k stálým členům se přidávají noví muzikanti a do jejich stylu tak pronikají třeba vlivy balkánské dechovky. „La Fanfarria del Capitán není hudební skupina, ale styl života,“ říkají muzikanti a předposlední říjnový čtvrtek nás o tom určitě přesvědčí při své premiéře v žižkovském Paláci Akropolis.

La Fanfarria del Capitán
 
Argentinský večírek ale nabídne i další lahůdky. A to doslova. Ochutnávat se totiž budou alfajores - křupavé kulaté dezerty z mouky, másla a medu, které milují děti po celé Latinské Americe, ale i ve Španělsku nebo na Filipínách. K Argentině také neodmyslitelně patří tango, které se zrodilo na konci devatenáctého století v přístavech Buenos Aires a Montevideo smíšením evropské lidové hudby s hudbou místních kreolů, černochů a indiánů. Patří k němu živočišnost a nespoutanost, byť po světě se v 20. století šířila spíše jeho standardizovaná podoba pocházející z Británie. Teprve v nedávné době se fanoušci tance začali vracet k jeho kořenům, které ctí více spontánnost a individualitu tanečníka než pevná pravidla. Platí to i pro pražskou taneční školu Buenos Aires Tango, kterou v roce 2006 založil Jaroslav Tůma. Její filosofií je rozvíjet v každém jednotlivci individuální taneční projev prostřednictvím figur, techniky a rozmanitých cvičení na komunikaci v páru.
 
Tanečníci z Buenos Aires Tango nejen že na argentinském večírku vystoupí, ale také nabídnou možnost proniknout do tajů tanga v otevřeném workshopu. Díky němu si budou moci návštěvníci večírku Planet Connection v Paláci Akropolis zažít Argentinu doslova na vlastní kůži.  

Dodal: Eva Kociánová, Palác Akropolis
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

PLANET CONNECTION

Čtvrtek 22. 10. 2015
Vstup: od 300 Kč
Vystupují:
LA FANFARRIA DEL CAPITÁN (ARG)
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUTĚŽTE
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika