Aid Kid, Tom Holič, Golden Cat a Felix doprovodí Dangera v Roxy

Aid Kid, Tom Holič, Golden Cat a Felix doprovodí Dangera v Roxy

20. 11. 2015  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Francouzského hudebníka a producenta Dangera doprovodí 5. prosince v Roxy přední osobnosti české elektronické scény: mladý talentovaný producent Aid Kid, nu disco, deep house, electronica DJ Felix!, tříčlenný projekt Golden Cat, který míchá živé hraní s taneční elektronikou, a live projekt z Brna Kabinet Toma Holiče.
Danger, který ve své charakteristické svítící masce vytváří omamné taneční plochy z electra, house i zvuku ovlivněného videoherní a filmovou estetikou osmdesátých let, přijíždí do Prahy po úspěšném vystoupení na letošním ročníku festivalu Colours of Ostrava. Vstupenky jsou k dostání v sítích Goout.cz a Eventim a v eshopu Colours of Ostrava (http://eshop.colours.cz). Cena: 440 Kč do 4. 12. a 490 Kč na místě. Začátek večera je od 22 hodin. Více informací na www.colours.cz a www.roxy.cz.

Aid Kid se šířeji do povědomí posluchačů dostal v roce 2014, kdy vystoupil se SOHN, SOPHIE MSMSMSM, Arms & Sleepers či Wax Tailorem. Jeho aranžérsky bohaté “pozitivní techno” odkazuje k původním hudebním kořenům Aid Kida - post-rock & shoegaze. Aid Kid v současné době patří mezi nejtalentovanější a nejskloňovanější jména mezi mladými českými producenty.

Aid Kid

Felix! je český DJ a producent nu disco, deep house, house, electronica i techno. Na hudební scéně působí již od roku 2001. Jeho vlastní produkce se pohybuje od pomalých slow-mo rytmů, přes house až po klubové techno. V roce 2009 byl nominován do kategorie DJ roku v anketě Dance Music Awards 2008.
 

Golden Cat je hudební projekt z Prahy, který vznikl na začátku roku 2014. Tříčlenný projekt míchá živé hraní s taneční elektronikou, a kombinuje žánry jako electronic, minimal, deep house a techno. Koncerty jsou doplněny o vizuální efekty. V listopadu vydali Golden Cat EP s názvem Tac Nedlog, začátkem roku 2016 pak chystají nové album.

Kabinet Toma Holiče je dvojčlenný live projekt z Brna založený na improvizované elektronické hudbě. Jejich koncerty jsou velmi energické.

Franck Rivoire aka Danger je nejen předním francouzským hudebním producentem, ale i vystudovaným výtvarníkem a grafickým designérem. Vizuální stránka koncertů tvoří vedle hudby důležitou součást jeho uměleckého vyjádření. Využívá generační symboly a ikony i obrazy z filmů a videoher. Danger se od mládí zajímal o počítače, hudbu, syntezátory a ke skládání používal například počítače Amiga a Atari. Přestože vydal zatím pouze 4 EP desky, přitáhl k sobě řadu příznivců. Hrál po celém světě a také remixoval skladby známých hudebníků a kapel jako La Roux, Estelle ft Kanye West, Empire of the Sun, Sébastien Tellier nebo One Republic. Založil vlastní label - 1789 a věnuje se také svému bočnímu projektu SUNSET. Zajímavostí je, že jména skladeb na vydaných EP odpovídají času, kdy danou skladbu dokončil. Např. “11h30” odkazuje k půl dvanácté, výjimkou je skladba “88:88”, která odkazuje k digitálním hodinám, které nejsou zapojeny. “Moje hudba je pro ty, kdo jako já vyrostli mezi ruinami filmových blockbusterů. Pro ně zní mé basy a syntezátory. Vím ale, že za tímto digitálním chladem leží další horizonty, další možnosti,” tvrdí.

Festival Colours of Ostrava 2016 proběhne od 14. do 17. července opět v unikátním industriálním areálu Dolních Vítkovic v Ostravě. V prodeji jsou v tuto chvíli čtyřdenní vstupenky za 1.990 Kč, k dispozici za tuto cenu je limitovaná edice 5.000 kusů a jsou k dostání na eshopu Colours of Ostrava - http://eshop.colours.cz. Oficiální aftermovie z letošního ročníku najdete zde: https://www.youtube.com/watch?v=iMTMvAnQ-D4

Dodal: Jiří Sedlák, ArtsMarketing.
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

DANGER

Sobota 5. 12. 2015
Vstup: 390 - 490 Kč
Vystupují:
Danger (FR), Aid Kid, Tom Holič, Golden Cat a Felix
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUTĚŽTE
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika