Hudební vánoční besídka Paláce Akropolis

Hudební vánoční besídka Paláce Akropolis

11. 12. 2015  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
I v Akropoli budou mít vánoční besídku. Vystoupí na ní celkem 11 různých hudebníků a každý z nich vás naladí na zimu i jednou vánoční písničkou.
Přijďte si užít večírek společně s našimi hosty:    HM… – NEVER SOL – KATARZIA (SK)  -  MONIKINO KINO (SK/CZ)  –  MARTIN E. KYŠPERSKÝ – ANTONIA VAI (SWE/HU) – ILLE – IRA MIMOSA – "J" – KÁČA A SÁRA – VÁCLAV KOUBEK
 

Večerem nás provede Káča Šantrochová.

ANTONIA VAI /SWE/HU
často je označována jako „bohemian soul diva“. Narodila se a vyrostla ve Švédsku, před pár lety se přestěhovala do Maďarska a nyní patří mezi nejzajímavější tamní zpěvačky. Její hudba, to je sopka emocí mezi radostí, smutkem a nadějí. Soul, folk-pop, R’n’B, world music.

MARTIN EVŽEN KYŠPERSKÝ /CZ
určující člen brněnského alternativního seskupení Květy vždy rád dělal věci po svém – netradičně – svěže. Poslední sólové album Martina E. Kyšperského s názvem Svetr se zařadilo k tomu nejlepšímu z nahrávek Květů a české populární hudby vůbec.

NEVER SOL /CZ
akusticky, jen v doprovodu klavíru, opřena o sílu svého hlasu, tak se představí talentovaná zpěvačka, která sklízí úspěchy doma i v zahraničí.

HM… /CZ
čtyřčlenná kapela a stálice na domácí scéně. Vedle vlastních textů rádi zhudebňují texty známých básníků (Seifert, Kainar, Neruda, Wolker, Hrubín, ale i Rimbaud, Apollinaire atd). Folk, šanson, punk, garage, jazz, šraml…

ILLE /CZ
přirozený výraz, půvab, folkrockově strunná aranžmá s jemně tepající elektronikou. Písničky, ke kterým se hodí vůně svařeného vína a hřebíčku, zahraje jedna z předních indie-popových kapel současnosti.

IRA MIMOSA /CZ
Jemná melancholie, sycena sluncem, větrem a deštěm, doprovázena klapotem rychlých kroků i tichým šelestem ptačích křídel v korunách stromů, zavinuta do vůně mlžného rána, zpomalena nehybným nedělním odpolednem.Tlesknete a zmizí…

MONIKINO KINO /SK/CZ
Slovensko-český projekt. Monika skládá většinu hudby, Petr (Midi Lidi) píše texty v Moničině slovenštině. Monika hraje na klávesy, programuje a zpívá. Petr totéž a ještě hraje na kytaru. Oběma jim to jde dohromady možná ještě lépe než běžkování.

KATARZIA /SK
Folk se v její hudbě potkává s rapem a hlavně velmi osobitými texty, které zrcadlí pohled mladé ženy na svět. Její nástup byl doslova raketový, na jaře 2012 začala psát písničky a o dva roky později už brala za debut Generácia Y dvě nominace na výroční slovenské hudební ceny RaidoHead_Awards.

"J" /CZ
Pražský písničkář Jakub Jirásek, alias "J" nebo taky „Jéčko“ se během pár let stal jedním z největších objevů domácí scény, který má za sebou i mnoho koncertů v zahraničí. Tentokrát se představí v doprovodu kapely Cold Cold Nights

VÁCLAV KOUBEK /CZ
skvělý harmonikář a vypravěč, bez jehož  písničky o Vánocích by naše besídka nebyla kompletní 

Více informací: www.palacakropolis.cz

Dodal: Eva Kociánová, Palác Akropolis
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

EUROCONNECTIONS

Pondělí 21. 12. 2015
Vstup: 250 Kč
Vystupují:
HM…, NEVER SOL, KATARZIA (SK), MONIKINO KINO (SK/CZ) , MARTIN E. KYŠPERSKÝ, ANTONIA VAI (SWE/HU), ILLE, IRA MIMOSA,
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUTĚŽTE
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika