FESTIVALY 2024

březen
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Britský písničkář Passenger další hvězdou Colours of Ostrava

Britský písničkář Passenger další hvězdou Colours of Ostrava
22. 12. 2015   |   Autor: redakce   |   Komentáře (0)
Invaze britských kapel a hudebníků na festival Colours of Ostrava 2016 pokračuje. Další velkou hvězdou se stane Passenger, písničkář s nezaměnitelným hlasem, kterému hit Let Her Go změnil celý život a neznámého buskera proměnil v mezinárodní hudební celebritu.
Právě videoklip k této písni dosáhl na youtube neuvěřitelného počtu zhlédnutí - přes 800 miliónů.
 

“Dosavadní život melancholického písničkáře má blízko k pohádce: jak věčně zadlužený pouliční busker, často vděčný za hlouček lidí, který se u něho zastavil, k nebývalému štěstí a slávě přišel,” uvádí s nadsázkou ředitelka festivalu Zlata Holušová. Stačila k tomu za necelou hodinu složená písnička Let Her Go o rozchodu s přítelkyní, která postupně pokořila britské, evropské, americké a australské hitparády, zazněla v přímém televizním přenosu ze Super Bowlu a Passengerovi vynesla nominaci na Brit Awards a vítězství v Ivor Novello Awards a Independent Music Awards. “Je to těžké vysvětlit. Celé roky jsem si svou kariéru financoval přes busking a prodejem cédéček na ulici a koncertech. A pak najednou, zničehonic, se písnička stala hitem a můj život se doslova přes noc změnil,” řekl Passenger.

Michael Rosenberg aka Passenger ve své tvorbě vychází z vlivů Boba Dylana, Cata Stevense, Neila Younga a Simona & Garfunkela, zkrátka písničkářů 60. a 70. let. Rád s doprovodem akustické kytary vypráví intimní pochmurné, milostné příběhy a emotivní napětí jim dodává svým nezaměnitelným hlasem, o kterém napsali: zní, jako kdyby elf zůstal celou noc vzhůru, kouřil, pil a přitom vyprávěl své příběhy přátelům.

Když se v roce 2009 únavou a z nedostatku zájmu rozpadla brightonská kapela Passenger, nechal si Michael Rosenberg coby tvůrce většiny repertoáru její jméno a vyrazil se živit buskingem a příležitostným hraním v malých klubech. Z Anglie zamířil do Austrálie a po návratu domů vyjel na turné se slavným písničkářem Edem Sheeranem. Kamarád z dětství ho s sebou vzal i do Austrálie a USA. Passenger za vlastní peníze vydal čtyři alba a sám si je na ulicích prodával. Hodně cestoval a okruh fanoušků sice rostl pomalu, zato se mohl živit hudbou, kvůli které v šestnácti nechal školy. A pak přišel zlom a dnes na jeho nové nahrávky netrpělivě čekají milióny posluchačů a perou se o něho největší festivaly. Passenger ale zůstává při zemi, slávu mu zatím hlavu nezamotala. Když má čas, rád si zahraje na ulici a zisky z alba Whispers II. věnoval prostřednictvím organizace UNICEF dětem z Libérie, jedné z nejchudších zemí planety.
COLOURS OF OSTRAVA

COLOURS OF OSTRAVA

Čtvrtek 14. 7. 2016 až Neděle 17. 7. 2016
od 1590 Kč
Vystupují:
Underworld, Thievery Corporation, MH83, Tame Impala, Of Monsters and Men, Antony and the Johnsons alias ANOHNI, Slowdive, Caro Emerald, Passenger, Victoria Hanna, Aurora Aksnes, Kovacs, Susanne Sundfør, Maria Peszeka další
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |