Spoluzakladatel Sonic Youth zahraje unplugged v Akropoli

Spoluzakladatel Sonic Youth zahraje unplugged v Akropoli

15. 01. 2016  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Lee Ranaldo byl spolu s Thurstonem Moore zakladatelem Sonic Youth, legendy newyorského experimentálního rocku, která povýšila post-punkové ideály na platformu avantgardní hudby.
Odborníci řadí Ranalda mezi nejoriginálnější kytaristy posledních dekád, spolupracoval s experimentálním skladatelem Glennem Brancou i jazzovým improvizátorem Williamem Hookerem. Když Sonic Youth roku 2011 ukončili činnost, Ranaldo natočil s pečlivě vybranými hudebníky (Alan Licht, John Medeski, atd.) sólové album, orientované na ten nejobtížnější žánr: invenční a trendům nepoplatné rockové písně. Z původně studiové sestavy vznikla koncertní kapela The Dust, s níž Moore natočil další kritikou ceněná alba na kultovní značce Matador. Ke klenotům jejich koncertů patřily unplugged akustické mezihry - a právě na tuto delikátní polohu se Ranaldo zaměřil v nové verzi projektu, Solo Acoustic, s níž přijíždí do Prahy.

Lee Ranaldo

Ranaldo rozvíjí koncept rockových songů vlastními skladbami i překvapivými coververzemi pečlivě vybraných a ne příliš obehraných klenotů z 60. let: Revolution Blues od Neila Younga, Bushes and Briars od Sandy Denny, zpěvačky Fairport Convention či You Just May Be The One skupiny Monkees.

Více na:  http://www.rachot.cz

Dodal: Tereza Šípová, Rachot Production
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

LEE RANALDO

Pondělí 1. 2. 2016
Vystupují:
LEE RANALDO (USA) – SOLO ACOUSTIC
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUTĚŽTE
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika