Rozhovor s Fedde Le Grand k novému albu

Rozhovor s Fedde Le Grand k novému albu

19. 02. 2016  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Fedde Le Grand 26. února vydává po sedmi letech nové album. Na něm spolupracoval s několika dalšími umělci jako jsou Holl & Rush, Jonathan Mendelson, Merk & Kremont a zpěvačka MoZella. K novému albu přinášíme rozhovor.
Ahoj, jak se cítíš teď po dokončení, když můžeš nové album naservírovat fanouškům?
Cítím se výborně! Mám konečně finální produkt, který je připraven pro moje fanoušky. “Something Real” byl báječný zážitek, protože mi dovolil se úplně kreativně odvázat. Možná to zní divně, ale když pracuješ na novém tracku, vždy máš na paměti, jak to bude znít v klubu, jak na to budou lidi reagovat na parketu atd. Úplně jsem se teď uvolnil a zapomněl jsem na ‚pravidla‘, kterých se většinou držím, když produkuju. Soustředil jsem se jen na hudbu, nechal jsem rozeznít vokály a tak jsem pracoval dál a dál. Z toho vyšla úžasná kolekce tracků, na kterou jsem velmi pyšný. Také chci poděkovat všem fanouškům za to, že byli celé ty měsíce trpěliví a slibuji, že to čekání stálo za to!

Fedde Le Grand SaSaZu

Na tomto albu už pracuješ několika let, drží se tě nervozita u jeho vydání nebo jsi rád, že ho konečně vypustíš do světa?
Moje poslední album “Output” vyšlo v roce 2009 a od té doby jsem se nějakým způsobem dopracovával k “Something Real”. Vytvořil jsem spoustu nových tracků, ale jen ty nejlepší si našli své místo v albu. Samozřejmě jsem trošku nervózní z toho, jak to lidi přijmou. Doufám, že pozitivně.
 

Proč ses rozhodl pro název “Something Real”?
Moje uvažování, co se týče alba, bylo odtrhnout se od stresu a úkolů, které souvisí s vydáváním nové hudby - a proto ten název. Chtěl jsem vytvořit něco skutečného a ne něco, co odpovídá nějakému hudebnímu stylu “falešným” způsobem. Specificky jsem se snažil zůstat nezaujatý, co nejvíce to šlo a chtěl jsem se dostat k tomu, abych u své kreativity nehledal limity. Podle mě je výsledek složený z několika skvělých tracků a osobně to ve mně otevřelo celou novou úroveň inspirace. Celý ten proces byl pro mě osvobozující.
 
Od vydání alba “Output“ uběhlo 7 let. Jaké změny pozoruješ na scéně od té doby?
Myslím, že je celá řada změn. Některé k lepšímu, některé k horšímu. Je úžasné, jak je teď lehké zveřejnit hudbu. Vše co potřebuješ, je účet na SoundCloudu a Facebooku. Každopádně to má také vliv na množství před kvalitou, kdy producenti vydávají jeden track za druhým, aby si udrželi zájem svých fanoušků. Mezitím vším tím množstvím se ale často ztrácí skvělé skladby. Velký vzestup popularity EDM teď znamená, že si DJs mohou vydělat na živobytí jejich hudbou a úplně tak změnit jejich životy, což je dobré, řekl bych. :-) 

Proč myslíš, že je teď správná doba pro vydání? Před časem jsi chtěl vydání odložit, kvůli tomu, že právě vychází hodně alb.
Je vždy těžké usoudit, kdy je správná doba, ale myslím, že konec února je pro mě dobrý čas a pro scénu celkově. Nechci to dělat na jaře, protože se pak musím zaměřit na projekt Grand, potom hned přijde léto a spoustu festivalů. Takže ano, teď je ta správná doba!

Dříve jsi zmínil, že album má v sobě nějaké funky elektro tóny, nějaké ty „petardy“ a také hodně vokálových melodií. Proč je pro tebe tak důležité ukázat tvou všestrannost jako producent při vydávání? 
Hádám, že odpověď je jednoduchá - nechceme posluchače nudit jedním a tím samým stylem stále dokola a dokola. Myslím, že pro mě samotného je také důležité dokázat si, že jsem schopen experimentovat s různými styly a nespoléhat na stanovené vzorce. Musíte být sami nároční. Vždy.
 


Který track z alba je tvůj oblíbený? 
Myslím, že teď je to právě “Give Me Some“, který jsem dělal s Merk & Kremont. Byl nedávno vydaný. Tak nějak je to nahrávka, kterou čím více slyšíte, tím více se vám líbí. Strávil jsem hodně času upravováním té basové části a myslím, že se mi to podařilo. Skutečně to posunulo ten track dopředu a dodalo mu to ten správný funky prvek, který miluju.

Dodal: United Music Events team
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

FEDDE LE GRAND

Pátek 8. 4. 2016
Vstup: od 599 Kč
Vystupují:
FEDDE LE GRAND (NL)
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika