Rozhovor s Petrem Novákem o Love Planet

Rozhovor s Petrem Novákem o Love Planet

06. 08. 2006  |  Autor: kevorkian  |  Komentáře (0)
O tom, jak se organizátoři vypořádali s odřeknutím účasti dvou velkých hvězd, Audioslave a Him, následním stěhováním akce z Tábora do metropole a o tom jak to pár dní před startem festivalu vůbec vypadá, jsme si krátce popovídali s Petrem Novákem z agentury Interkoncerts.
Petře, jaká aktuální situace teď, pár dní před zahájením celé akce?
Všechny přípravy momentálně finišují. V těchto dnech už probíhají drobné úpravy festivalového areálu. Řídíme se heslem „Těžko na cvičišti, lehko na bojišti“. (smích)

Jaké problémy s sebou přineslo stěhování festivalu Love Planet do Prahy?
Kromě znatelných finančních ztrát, to obnášelo spoustu dalších starostí. Po loňském úspěchu Love Planet a jeho hladkém průběhu, jsme byli nuceni letos festival ořezávat finančně i produkčně. Každopádně jsme nechtěli festival zabít, proto jsme se rozhodli jej nezrušit, ale přesunout. V Praze je technická i dopravní dostupnost bezproblémová a dostačující, takže z tohoto hlediska to problém nebyl.

petr novak

Má změna místa i nějaké výhody?
Samozřejmě. Asi zásadní výhodou je, že přesun do metropole festivalu zajistí nové publikum. Jsou to zejména lidé z Prahy a okolí, kteří by se za jiných okolností do původního místa konání, tedy do Tábora, z nějakých důvodů nemohli přijet podívat. Myslím si, že nejvíc to asi přivítali fanynky The Rasmus, které jsou obecně věkem mladší a rodiče by je asi samotné mimo Prahu nepustili.

Bude kapacita areálu na Výstavišti pro potřeby festivalu dostatečná?
To rozhodně ano. Areál pojme až patnáct tisíc lidí, v tom bych skutečně problém neviděl. Navíc ten prostor je členěn, takže fanoušci nebudou koncentrovaní na jednom místě.

petr novak

Na festivalech většina lidí očekává možnost stanování. Jak organizátoři vyřešili tuto otázku?
Na našich internetových stránkách jsme zveřejnili seznam kempů, pak jsme jej doplnili o možnost vyhledání hostelů nebo ubytoven. Samozřejmě většina lidí na podobných akcích automaticky očekává stanové městečko, tady pro něj bohužel nebyl prostor. Navíc stavět kemp na Výstavišti nám nepřipadalo být fér, proto jsme se rozhodli od této myšlenky upustit. Místo toho fanouškům nabízíme zmiňovaný seznam ubytoven, které jsou v rozmezí deseti až dvaceti minut cesty od místa konání Love Planet.

Neobáváte se dopravního kolapsu v okolí Výstaviště? Jak máte vyřešené dopravné značení a možnost parkování?
V okolí Bruselské cesty samozřejmě nějaké zácpy můžou vzniknout. Spolupracujeme s policií české republiky, jako u všech naších akcí, takže věřím, že případné problémy se podaří operativně vyřešit. Co se týká parkování, tak u T-Mobile arény je kapacita omezená. My proto doporučujeme lidem cestovat městskou hromadnou dopravou, která pojme hodně lidí a po Praze je to stejně komfortnější. Návštěvníci můžou využít metra C, případně tramvají.

petr novak

Obligátní otázka na závěr: Máte nějaký osobní tip, nějakého festivalového favorita?
Tak těch tipů by bylo více. Na většině domácích festivalů to totiž funguje tak, že hvězdy z ciziny doplňují ty české. Na Love Planet je to opačně. Každý den máme minimálně dvě kapely světového jména a k tomu další zahraniční interprety na tanečním pódiu. Jednoznačně musím zmínit Franz Ferdinand a Pet Shop Boys, dvě největší hvězdy a také tahouna taneční scény Hernana Cattanea, jednoho z předních světových dídžejů.


Foto: Pavel Dvořák

0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika