Vitalic zahraje v plzeňské Papírně

Vitalic zahraje v plzeňské Papírně

29. 03. 2016  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Párty roku v Plzni? Určitě! A pozor - kapacita akce je 300 lidí. Po dlouhém snažení se týmu plzeňském Papírny podařilo získat opravdovou legendu, francouzského multi-instrumentalistu a producenta Vitalica. Společně s ním vystoupí djs Akira, Tvyks a Diom. Vše doplní speciální projekce.
Vitalic - Citizen Records (FR)
Vitalic je alter ego francouzského producenta a multi-instrumentalisty Pascala Arbez-Nicolase. Původně hráč na trombón byl v polovině devadesátých let fascinován revolucí v taneční hudbě, kterou přinesli jeho krajané Daft Punk. Inspirován Daft Punk, ale také třeba Giorgio Moroderem záhy přeladil z trombónu na syntezátory a začal se věnovat vlastní kompozici. Již v roce 1996 tak vydal pod pseudonymem Dima své první EP u lokálního francouzského labelu Choice Po té co Pascal zaslal své demo renomovanému labelu Dj Hella - International Deejay Gigolo došlo k průlomu v jeho kariéře. V roce 2001 vyšlo na International Deejay Gigolo Vitalicovo Poney EP. Tato deska se stala jednou z nejprodávanějších v historii labelu a hráli jí ten rok všichni, od Aphex Twina, přes Erola Alkana až k Laurentu Garnierovi. Poney EP Vitalica zakrátko celosvětově proslavilo. Po asi tuctu dalších EP a čtyřech albech si Vitalic střihl i remixy pro takové hvězdy jako jsou Björk, Röyksopp, Daft Punk nebo Moby. V současné době Vitalic v tichosti připravuje své další album a objíždí kluby jako dj.
 


DJ Tvyks - tvyks.com (CZ/UK)
Jeden z nejoriginálnějších českých djs, který se během své více jak 20-ti leté kariéry stal nepřehlédnutelnou osobou, a to nejen ve světě djingu a produkce. Tvyks se věnoval i moderování v rádiu (Radio 1), či televizi (Pulse a Paskvil), grafickému designu. Tvyks je také spoluzakladatelem dnes již kultovních večírků Plastique a později Vibrator, které ve své době nastavovaly trendy tuzemských klubových akcí. Tvyks byl také jedním z prvních tuzemských producentů, který prorazil se svojí hudbou do zahraničí. Jeho spolupráce s Hakanem Lidbo vyústila v roce 2002 ve vydání singlu Norr/Východ na světoznámém labelu Paper Recordings. Po té co Tvyks žil a hrál několik let v Berlíně se přesunul do Londýna, kde působí i v současné době.

DJ Akira - Deadly Viperz (CZ)
Akira začínal s hraním v rodných Karlových Varech a od roku 1998 se podílel významnou měrou na rozjezdu místního klubového dění. Za respektovanou osobnost české taneční scény neplatí jen na západě Čech, léta dřiny a zápalu do všeho drumandbassového mu přinesly uznání mezi junglisty v celých Čechách. Nový level v Akirově kariéře nastartovalo spojení s kolegou Anakinem, se kterým pravidelně hrává v tandemu Deadly Viperz. V současné době platí Akira za uznávaného mistra a dost možná nejpopulárnější dje dnb scény a potkáte ho na každé významnější akci v ČR, ale i v zahraničí. V Plzni se Akira představí v exklusivním setu bass a house music, tak jak ho slyšíte naprosto výjimečně.

DJ Diom - Primaklima (CZ)
Diom je jedním z nejzkušenějších plzeňských djs a jeden z mála, který přesahuje hranice svého regionu a zároveň zůstal věrný originální a nekomerční hudbě. Za téměř 20 let svého působení stihl Diom obehrát většinu tuzemských klubů a festivalů, ale se svojí hudbou cestuje i do zahraničí, pravidelně hrává na Slovensku, ovšem potkat jste ho mohli i v Německu, Řecku, Irsku nebo třeba v Polsku. Za dosavadní vrcholy jeho kariéry lze označit vystoupení na prestižních zahraničních festivalech Nachtdigital (D) a Nowa Muzyka (PL). Že má Diom nesporný talent potvrdila pozvánka na exklusivní Red Bull Music Academy, které se v roce 2000 zúčastnil spolu s dalšími talenty z celého světa. V současné době je Diom rezidentem plzeňských podniků Café Regner, Café Papírna a Mazaný Králíček a je pravidelným hostem pražských klubových akcí a letních festivalů.

fb: https://www.facebook.com/events/1713254702224168/
lístky: http://plzenskavstupenka.cz/cz/component/ticketseller/title/12551-excelent-player-vitalic-fr-akira-tvyks-diom

Dodal: Roman Werner, Papírna Plzeň
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

VITALIC

Pátek 15. 4. 2016
Vystupují:
Vitalic - Citizen Records (FR), DJ Tvyks - tvyks.com (CZ/UK), DJ Akira - Deadly Viperz (CZ), DJ Diom - Primaklima (CZ)
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
SpringFunk 2020 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (115 MB)
Mastermix #647 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (120 MB)
Mastermix #648 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (124 MB)
Mastermix #649 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (118 MB)
Mastermix #650 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (119 MB)
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika