Planet Connection zavítá s živelnou písničkářkou Gaby Moreno do Guatemaly

Planet Connection zavítá s živelnou písničkářkou Gaby Moreno do Guatemaly

27. 04. 2016  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Hudebně - cestovatelský večírek Planet Connection se 24. května vydá do latinskoamerické Guatemaly. Jeho hlavní hvězdou bude písničkářka Gaby Moreno. Držitelka Latin Grammy za objev roku 2013 míchá blues, jazz a soul s tradiční latinskoamerickou hudbou a její písně srší spontaneitou a láskou k životu.
 V roli předkapely se v Paláci Akropolis představí guatemalská dvojice The Hand of Midas, o zemi mezi dvěma oceány i kontinenty promluví na úvod cestovatelka Jana Troupová. 

 Gaby Moreno

Guatemala je země lesů a mayských památek, jedním z místních pokladů je ale i písničkářka Gaby Moreno, která svojí živelnou hudbou na pomezí soulu, blues, popu a latinskoamerické hudby okouzluje fanoušky po celém světě. 24. května dorazí do Paláce Akropolis na latinskoamerický večírek série Planet Connection. Těžko bychom hledali lepšího průvodce po hudebním světě, v němž vládne spontaneita a láska k životu.

Jako velký talent podepsala Gaby Moreno první nahrávací smlouvu už v sedmnácti letech a po přestěhování do Los Angeles několik roků účinkovala na muzikálové scéně. Debutové album Still The Unknown z roku 2008 jí pomohlo k roli koncertní partnerky Tracy Chapman či Ani Difranco, mezinárodní věhlas přišel o dva roky později s titulní písní k oscarovému dokumentu The Cove, kde její hlas oživil Chaplinovu slavnou skladbu Smile. Ve stejném roce byla nominována i na Emmy za skladbu k seriálu Parks and Recreation.

V Latinské Americe proslavil Gaby Moreno v roce 2012 duet s hvězdným Ricardem Arjonou nazvaný Fuiste tu. Španělsky nazpívané album Postales jí v roce 2013 vyneslo Latin Grammy pro objev roku a ve stejném roce začala spolupracovat s hercem a zpěvákem Hughem Lauriem známým ze seriálu Dr. House. Hostovala na jeho desce a odjela s ním celosvětové turné, které zavítalo i do Prahy. Do České republiky se vrací po třech letech, tentokrát ale už sama za sebe a v roli jedné z nejpozoruhodnějších zpěvaček současné latinskoamerické hudby. „V jejím hlase ožívá oheň největších ženských zpěvaček,“ napsal o Gaby Moreno magazín Orlando Weekly.

Guatemalský večer v Paláci Akropolis zahájí geografka a cestovatelka Jana Troupová. V besedě představí zemi voňavé kávy, všudypřítomných fazolí, aktivních sopek a svérázných indiánů. Dá se vylézt na jednu z nejvyšších guatemalských sopek s kojotem? Proč guatemalský bůh kouří a nesmí do kostela? Jaké to je vidět belizské kopulační tance v deset dopoledne? Jak se myjí indiáni v horách? Tyto a další otázky zodpoví autorka knihy Mezi dvěma kontinenty.

Hudební část večera zahájí folk-rockové duo The Hand of Midas, které tvoří Andrés a Diego Sanjoseovi. Existují od roku 2012 a ve svém aktuálním domově v Berlíně letos natočili eponymní album plné emotivních skladeb, které čerpají z alternativního rocku, folku a samozřejmě latinskoamerické tradice. Gaby Moreno doprovází celé její turné a 24. května s ní dorazí i do Paláce Akropolis na večírek Planet Connection. 

Napsali o Gaby Moreno:
„Dechberoucí hlas Gaby Moreno je plný vášně a života a bez problémů proplouvá žánrovými vodami mezi bossa novou a bluesem nasáklým rockem.“ NPR Tiny Desk

„V jejím hlase ožívá oheň největších ženských zpěvaček,“ Orlando Weekly

„Guatemalská písničkářka Gaby Moreno kouzlí ze své otřískané kytary ragtimeové synkopace a doplňuje je řízným bluesovým vokálem s živelností Edith Piaf.“ NY Times

Dodal: Eva Kociánová, Palác Akropolis
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

PLANET CONNECTION

Úterý 24. 5. 2016
Vstup: 300 - 380 Kč
Vystupují:
GABY MORENO (GU)
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUTĚŽTE
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika