Islandští Arstídir vystoupí již v úterý v Lucerna Music Baru

Islandští Arstídir vystoupí již v úterý v Lucerna Music Baru

02. 05. 2016  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Islandská skupina Árstídir se po roce vrací do Prahy. Své baladické skladby představí českým fanouškům v úterý 3. května v Lucerna Music Baru.
Scénické krajiny islandských písní, intimní kytarová sóla, emotivní komorní hudba, všemi těmito slovy by se dala baladická hudební skupina z Reykjavíku charakterizovat. Árstídir ve svých skladbách propojují témata přírody, hledání, rozervanosti i tísně. Její členové zpívají, hrají na strunné nástroje, klavír a kytary. Výsledkem je neobyčejně široké spektrum tónů a zvuků, umocňovaných výjimečným rozsahem a barvou mužských hlasů. V České republice se Árstídir poprvé představili na festivalu Colours of Ostrava a od té doby se k nám pravidelně vracejí. Kapela s oblibou říká, že některá z nejlepších vystoupení zažili právě v Česku.

ISLANDŠTÍ ÁRSTÍDIR

Zatím posledním studiovým počinem kapely je album Verloren Verleden, které Árstídir natočili společně s holandskou zpěvačkou a skladatelkou Anneke van Giersberegen. Deska obsahuje deset skladeb, přičemž pouze jedna skladba je autorská. Zbylých devět tvoří svérázné interpretace skladeb více či méně známých klasických autorů jako Edvard Grieg, Leonard Bernstein a dalších. Na pražském koncertu se jistě dočkáme živého provedení hned několika skladeb z aktuálního alba Árstídir Hvel (Spheres), které vyšlo vloni na jaře. Vydání tohoto alba financovala kapela z veleúspěšné kampaně na Kickstarteru (téměř 4x se podařilo překročit cíl kampaně). Skladby na nové album vznikaly v industriálním prostředí bývalé uhelné elektrárny Toppstödin, kterou Islanďané přeměnili na kreativní centrum. Desku pak nahrávali ve studiu Orgelsmiðjan za dohledu přítele a producenta Styrmir Haukssona (Ásgeir, Of Monsters and Men, GusGus). 

Vstupenky v předprodeji jsou za 250 Kč + poplatky. Předprodej běží na pokladně Lucerna Music Baru (bez poplatků), na webu Lucerna Music Baru a v předprodejních sítích GoOut.cz, Ticketpro, Ticketportal a Eventim. Na místě 320 Kč.

Dodal: Jaromír Telenský, Lucerna Music Bar
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

ÁRSTÍDIR

Úterý 3. 5. 2016
Vstup: od 250 Kč
Vystupují:
ÁRSTÍDIR (ISL)
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUTĚŽTE
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika