Energičtí Hooverphonic roztančili Lucernu

Energičtí Hooverphonic roztančili Lucernu

01. 06. 2016  |  Autor: Vendula Říhová  |  Komentáře (0)
Minulou středu vystoupila v pražském klubu Lucerna belgická formace Hooverphonic. Představili své nejnovější album In Wonderland, ale zazněly také starší kousky. I přes průtahy začátku koncertu, které lidé v sále nelibě nesli, se jim podařilo vytvořit skvělou atmosféru a publikum je odměnilo bouřlivým aplausem. 
Pořadatel akce, společnost Conference, avizovala v události na Facebooku start koncertu na 20. hodinu. K mým žádostem o zveřejnění line-upu se nikdo nevyjadřoval, takže jsem se do klubu vydala na půl devátou. Když ještě ve 22. hodin zelo pódium prázdnotou, z publika byla cítit nervozita a nespokojenost. Ve chvíli, kdy se začínal ozývat pískot, vyšli na pódium první umělci – čeští muzikanti, kteří ten večer zastali smyčcový doprovod kapely.
 


Pak už se před posluchače začali sortovat sami členové kapely a show odstartovali svižně titulní písní z nové desky, která nese stejný název - In Wonderland. Dva stálé členy kapely Alexe Calliera a Raymonda Geertse doprovodily ten večer hned dva ženské vokály. A rozhodně to bylo ku prospěchu věci. Koncert byl nesmírně pestrý, zábavný a měl závratné tempo, takže člověk neměl čas se nudit. Jedinou vadou na kráse byla snaha o roztleskávání publika a interakci s ním. Při písni Hiding In A Song kapela přizvala hosta Tjeerda Bomhofa. Pokusy o rozezpívání publika působily přinejmenším trochu rozpačitě.
 

Frontman kapely Raymond Geerts zavzpomínal na svou dvacetiletou kariéru a vzpomněl na první český koncert, který se tehdy odehrál v Roxy. Vtipně poznamenal, že někteří z přítomných v té době ještě nebyli na světě. V půli koncertu sáhla kapela hlouběji do historie a publikum se dočkalo starších hitů. Nechyběly písně jako Mad About You, Sometimes, Eden nebo drogami inspirovaná Jackie Cane. Obecenstvo, které z větší části sestávalo z lidí ve věkové kategorii 35+, zřejmě pocítilo sentiment a ocenilo kapelu patřičným potleskem. Vyžádali si tak přídavek a Hooverphonic zahráli k dobru tři další songy. Kapela už má sice svá nejlepší léta za sebou, ale přesto ještě dokáže uspořádat důstojný a zábavný koncert. 
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

HOOVERPHONIC

Středa 25. 5. 2016
Vstup: od 770 Kč
Vystupují:
HOOVERPHONIC (BE)
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUTĚŽTE
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika