Kalendář koncertů 6/2016

Kalendář koncertů 6/2016

01. 06. 2016  |  Autor: Lukáš Pokorný  |  Komentáře (0)
Muse se svou novou deskou jsou jasným favoritem června, tedy aspoň pro mnohé z nás. Doplňte si k tomu klubovou lahůdku jménem Moderat nebo devadesátkové Dinosaur Jr. a máte červen jak vyšitý. A to nemluvím o psychedelických Aluk Todolo a polomrtvém Ozzym, který nám to všem ukáže.
4.6. Muse (02 Arena)
Aktuální deska Drones, se kterou přijedou tihle epičtí hudební snílci do Prahy, sklidila smíšené reakce. Samozřejmě, mnohé z výčitek směřovaných k téhle anglické partičce má své opodstatnění (jako třeba to, že Muse trpí hudebně říznutým spasitelským syndromem). Jenže, celé to zní zatraceně dobře a poslouchá se ještě líp (viz komentář zde). Nečekám, že bychom od Muse dostali něco jiného, než pořádný rockový nášup. 
 


13. 6. Aluk Todolo (Žižkostel)
Tihle francouzští těžkotonážnící si s poslední deskou vysloužili pořádný náklad chvály – za to, jak dobře dokážou zkombinovat HEAVY a opiovou hypnózu. Tahle nahrávka s názvem Voix je jako úprk tmavým lesem, plným splašeně působících bicích a uširvoucích kytarových vazeb. Celé se to pohybuje někde na pomezí heavy metalu a postrocku, bez náznaku melodie, ale zato s těžkotonážní dynamikou. Tenhle koncert je pro fajnšmekry. 
 


16.6. Moderat (Lucerna – Velký sál)
Předpokládám, že tohle těkavé elektronické skupenství není potřeba nikomu dlouze představovat (Modeselektor + Apparat = Moderat). Po eponymním debutu přišla v roce 2013 jednoduše nazvaná deska „II“ a potvrdila to, co bylo tak nějak nabíledni po debutu: Moderat did it again. Berlínská „minimal techno“ scéna tentokrát vydala jiný, rozmanitější skvost: už od počátku umně kombinuje glitch, elektro a útržky hiphopových kopanců tak, jak to dělá jen málokdo. A z recenzí jejich živáků je jasné, že to v klubech funguje neuvěřitelně dobře. Jak kdosi kdesi napsal Moderat je „the art of dropping heavy bass and making people go apeshit“. Nevím, jestli je k tomuhle úplně jako dělaný Velký sál Lucerny, ale budiž, fanoušek překousne všechno (upřímně, dokážete si představit, že postminimalistická nejnovější deska „III“ tam bude působit tak, jak má?).

1.6. The Rosenberg Trio (Lucerna Music Bar) / 2.6. WWW (+ Pavel Fajt) (Tiskárna na Vzduchu) / 4. + 5. 6. Susanne Vega (Pardubice, Zlín) / 5.6. Biffy Clyro (Lucerna – Velký sál) / 8.6. Dinosaur Jr. (Lucerna Music Bar) / 9.6. Three Trapped Tigers (Rock Café) / 9.6. Kamp! + Fiordmoss (MeetFactory) / 12.6. Jeff Angell´s Staticland (Strahov 007) / 14.6. Jeremih (Roxy) / 16.6. Paul McCartney (O2) / 17.6. Sun Kill Moon (LMB) / 22.6. Destroyer (LMB) / 29.6. Oh Wonder (Rock Café) / 30.6. Black Sabbath (02 Aréna)
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

MODERAT

Čtvrtek 16. 6. 2016
Vystupují:
Moderat (DE), Lone (UK)
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika