Breakbeat na Mácháči

Breakbeat na Mácháči

11. 08. 2006  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Na Mácháči 2006 v Red Zone vystoupí breakbeatové hvězdy Splitloop a Skool Of Thought.
Také letos nebude na Mácháči chybět taneční Red Zone. Jeho dramaturgie se ponese od houseu až po pořádně našláplý breakbeat. Začátek obstará DJ Texx a projekt 4:Tune Cookie, za kterým se skrývá populární VJ Quark. Poté už se ke slovu dostane DJ Brada, aby připravil všechny fanoušky breakbeatu na pekelnou jízdu projektů Splitloop a Skool Of Thought z Velké Británie. Do finále vás pak přivede Josef Sedloň se svým perkusionistou Car-lem.


Skool Of Thoudht / UK
Breakbeatová hudební vydavatelství Against The Grain a SuperCharged jsou neodmyslitelně spojena s takovými jmény jako Freestylers, Krafty Kuts a samozřejmě Skool Of Though. To je ten týpek, který stál za výbornými breakbeatovými předělávkami skladeb Superstylin od Groove Armady a Fight for your right od Beastie Boys. Časopis DJ Mag označil tohoto producenta v souvislosti s jeho albem Heavy Weight Breaks dokonce za “nedoceněného génia“, který se zasloužil velkou měrou o vznik nuskool break scény. A abychom nezapomněli, on taky Skool Of Thought, aby toho nebylo málo, stojí i za jednou z největších britských breakbeatových parties.

machac

Lloyd Seymour aka Skool Of Thought se DJingu věnuje už dvanáct let, ale věci kolem něj dostaly rychlý spád až před devíti lety. V roce 1997 totiž Seymour začal pořádat legendární party Carnage, kterou mnohé hudební časopisy označily za klíčovou událost pro vznik tzv. nu skool breakové scény.

Po čase se Lloyd přestěhoval do Brightonu, kde se spřátelil s Krafty Kutsem. Spolu tady rozjeli další úspěšnou party, nazvanou SuperCharged, na které oba dva hráli jako rezidentní DJs. Tady také začala jejich dodnes fungující těsná spolupráce. Dnes jsou pravidelnými hosty party SuperCharged, která se právem řadí mezi nejlepší breakbeatové akce v celé Británii, takové hvězdy jako třeba Stanton Warriors, Plump DJs nebo Rennie Pilgrem.

Mezitím se jméno Skool Of Thought proslavilo i daleko za hranicemi Velké Británie. Dnes tak Seymour roztáčí desky v klubech v Austrálii, Kanadě, Španělsku a dalších zemích po celém světě.

Zcela na jedničku se pak Seymourovi podařil vstup mezi producenty, jeho debutový single `Sound Check` se stal se sedmi tisíci prodanými kousky jednou z nejlépe prodávaných breakbeatových desek roku 2002. Jeho další pecka Feel The Music se také vyšplhala na samý vrchol všemožných hudebních žebříčků a stejně úspěšně si vedlo i jeho první mixované album Heavy Weight Breaks. Minulý rok tenhle breakbeatový mág dokončil už třetí díl řady Heavy Weight Breaks a tentokrát na něj zařadil mj. pecky od Freestylers, Plump DJs nebo svého parťáka Krafty Kutse.

Není také žádnou náhodou, že se někdo tak zkušený na breakbeatovém poli jako je Skool Of Thought, stal úspěšným manažerem dvou ještě úspěšnějších breakbeatových labelů. Značky "Against The Grain" & "SuperCharged" mají na kontě miliony prodaných desek po celém světě. Jedním z posledních počinů, které zde vyšly je například album Raw As F**k od Freestylers. Kromě nich zde vydávají takoví umělci jako Krafty Kuts, Splitloop nebo DJ Mutiny.


Splitloop / UK
Britská novinářka Annie Nightingale z BBC Radio One o debutovém albu irského breakbeatového projektu Splitloop prohlásila: „Na tuhle desky bych vsadila všechny prachy.“

machac 2006

Krátce po vydání Here On Business o dvojici Brendan Crowe a Philip Byrne z Dublinu, kde kdo mluvil jako o Irském zázraku, v extrémech o breaktových U2. Dveře všech klubů na světě máte rázem otevřené. Jak se to stane, když jiní na takovou šanci čekají i celou kariéru? Jednoduše. Stačí, aby si vás všiml Krafty Kuts, vlastník renomovaného labelu Against The Grain a parta Freestylers, jejich doporučení je fantastickou vizitkou.

Debut projektu Splitloop Here On Business byl také na Breakbeat Awards 2006 nominován v kategoriích Best album a Best producer.

0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika