Midi Lidi: Give Masterpiece A Chance!

Midi Lidi: Give Masterpiece A Chance!

15. 06. 2016  |  Autor: Vendula Říhová  |  Komentáře (0)
Midi Lidi vydávají po pěti letech desku. Album sestává celkem z dvanácti skladeb. A jak uvedli v rozhovoru, jde o opravdový masterpiece. Některé ze skladeb zráli v šuplíku i šest nebo sedm let, než se dostaly na světlo světa. A jestli jim to prospělo? Dočtete se v recenzi…
Give Masterpiece A Chance! je příznačný název pro v pořadí čtvrté album ironické kapely Midi Lidi. Po prvním poslechu jsem se nemohla rozhodnout, jestli jsem se zbláznila já nebo muzikanti. S každým dalším poslechem však mé sympatie rostly. Nyní jsem přesvědčená o tom, že jde o jejich nejvyspělejší a nejrozmanitější desku. A to nejen texty, ale zejména tím, jak nechali působit různé hudební žánry na jednotlivé písně.
 

Hned v první písni ‚Tak už se zachraň‘, kterou Prokop Holoubek složil před lety u moře, můžeme slyšet vliv prostředí, kde vznikla. Jde o směs latina, funku, house music a celá písnička končí v rytmu diska. Já osobně tam slyším něco ne nepodobného Vildovi Čokovi z Pražského výběru. Midi Lidi se netají tím, že je inspirují různé kapely, třeba New Order nebo The Cure. Vliv posledně jmenovaných můžeme slyšet ve skladbě ‚Žižla‘.  ‚Pokec s tátou‘ je zase taková novodobá forma rocku. Vlastně se při poslechu desky těšíte, jakou náladu bude mít další píseň. Na skladbě ‚Lux‘, ke které vyšel i klip, se podílel producent a muzikant Roman Holý z uskupení Monkey Business a J.A.R. Ten si ve videoklipu zahrál po boku Marka Vašuta a Pavla Fajta.

Jasně, je to ironie. Ale v některém tom pitomém rýmu je často skrytá v podstatě chytrá myšlenka, která se ne vždy dostane k posluchači. Já sama jsem nějaké slovní hry a hříčky objevila až na několikátý poslech. A právě i tohle je důvod, proč si desku poslechnu znova. No a pak ještě jednou. 

Album Give Masterpiece A Chance! vyjde na CD a dvojvinylu na labelu Bumbum Satori ve spolupráci s vydavatelstvím X Production. Hezký poslech!
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

MIDI LIDI

Pondělí 7. 11. 2016
Vstup: 240 Kč
Vystupují:
MIDI LIDI - křest desky
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika