Druhý den Love Planet patřil kapele The Rasmus

Druhý den Love Planet patřil kapele The Rasmus

13. 08. 2006  |  Autor: redakce  |  Komentáře (1)
Vrcholem závěrečného festivalového dne Love Planet na pražském Výstavišti byla vystoupení kapel The Rasmus z Finska a také legendy temného "gangsta rapu" Body Count z USA. Ucelenou reportáž z dvoudenního festivalu připravujeme.
Už její nástup na scénu byl impozantní; za zvuků "sirény" a metalové hudby mezi své spoluhráče vkráčel frontman Ice T, známý rovněž jako herec. Dramatické cítění nezapřel, neboť širokým obloukem hodil přes celé pódium daleko do zákulisí stojan od mikrofonu a začal rapovat své songy plné nepublikovatelných výrazů.

Vystoupení kapely sledovaly tisíce posluchačů; ti nejvěrnější utvořili pulzující "kotel" pod pódiem, v němž zběsile tančili a zpaměti si notovali texty písní. Z řad rozpálených fanoušků dokonce vyletěla směrem na pódium poloprázdná krabice od džusu, která zřejmě nedopatřením přistála zpěvákovi na hlavě. Drsného rappera však o energii nepřipravila.

love planet

Spojení elektronické taneční hudby s melodickými tóny houslí i přírodním zvukem didgeridoo předvedla na vedlejší popové scéně australská skupina Loonaloop. Diváci se zájmem sledovali muzikanta, který nástroj australských domorodců střídal s jeho podivnou plastovou náhražkou vybavenou podobně jako třeba trombón vysunovacím dílem.

Neméně atraktivní byl ovšem pohled na zpěvačku Shiney Le Fai, která střídavě obsluhovala elektronické nástroje a tančila, přičemž si zálibně pohrávala s kratičkou černou latexovou sukénkou. Při jejích poskocích přitom nezůstali pohledu na kalhotky ušetřeni ani vzdálení diváci v zadních řadách.

Neméně energický set předvedla domácí převážně dívčí kapela Gaia Mesiah. Dále dnes vystoupily například české kapely Nierika, 100±C, Priessnitz nebo Clou; z Belgie přijeli Hooverphonic. Celkem se během obou festivalových dní na scénách vystřídalo přes 30 kapel a dýdžejů.

Podle odhadu pořadatelů z agentury Interkoncerts dnes do festivalového areálu přišlo podobně jako v pátek kolem 8000 návštěvníků. Nezaznamenali přitom žádné komplikace a asistující policisté ani zdravotníci podle nich nemuseli zasahovat.

1 KOMENTÁŘ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:

16. 08. 2006 | 17:58:01
+0 | -0
RASMUS zahráli to co jsem čekal,až na některé pasáže to bylo docela solidní....ok!!
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika