FESTIVALY 2024

březen
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Mydy Rabycad vystoupí na legendárním festivalu v Glastonbury

Mydy Rabycad vystoupí na legendárním festivalu v Glastonbury
24. 06. 2016   |   Autor: redakce   |   Komentáře (0)
(Promotion) Tento pátek dosáhne česká kapela Mydy Rabycad na jeden z vrcholů své dosavadní cesty za snem: přesně v 15.30 hod. vpadnou její členové, vedení rusovlasou frontwoman Žofií Dařbujánovou na The Gully Stage v Silver Hayes Area na legendárním Glastonbury Festivalu.
Na jedné z nejprestižnějších událostí hudebního světa  se v hodinovém setu se chystají dokázat, že jejich radostná hudba si našla univerzální klíč k uším a srdcím fanoušků. „Nervózní jsem už dvacátý osmý den, ale těším se moc! Myslím, že nám pořádně ještě nedošlo, kam to zítra vlastně jedem a jaký to bude pro Mydy zlom,” říká Žofie s respektem, ale záhy se smíchem dodává (s narážkou na nezbytnou součást výstroje účinkujících i návštěvníků v Glastonbury): „Ale holinky už jsou ready!”.   V Silver Hayes Area se Mydy Rabycad ocitnou vedle prověřených veličin i nadějných talentů, jmenujme Lee Scratch Perryho, Craiga Davida a jeho TS5, Ms Dynamite, NAO, Vault nebo stále respektovanější holandskou kapelou Kovacs. 

Mydy Rabycad

Kapela slibuje, že pokud budou příznivé technické podmínky, bude na svém facebooku  pravidelně streamovat zážitky z cesty a z dějiště festivalu v Glastonbury.  Tamtéž se dnes objeví třetí číslo filmového občasníku AHUUUJ! mapující nedávný úspěšný výjezd do Koreje.

Pozvání na elitní festival, na kterém Mydy Rabycad vystoupí po devíti letech jako teprve druhá česká kapela, nepřišlo samo sebou. Talent a charisma, profesionalita a entuziasmus celé kapely, jejího manažera, zvukaře a občasného vokalisty Petra Blažka i širšího podpůrného týmu napomohly k tomu, že Mydy Rabycad jsou dnes již v povědomí evropské hudební scény a před několika týdny úspěšně vykročili i na asijský kontinent. Díky podpoře Ministerstva kultury ČR skupina mohla vyjet začátkem května na showcasový festival Jazz in Seoul a sesterský festival Jazz in Daegu. O famózním úspěchu hovoří očití svědci: „Mydy Rabycad uchvátili publikum v Seoulu i v Daegu, jsou to nejen skvělí muzikanti, ale mají obrovské charisma,” říká Jung Hun Lee, umělecký ředitel obou akcí a jedna z klíčových postav korejské jazzové, etno a alternativní hudební scény. Podobně vidí vystoupení kapely ředitelka Českého centra v Seoulu Michaela Lee: „O úspěchu Mydy Rabycad na dvou jazzových festivalech v Koreji vypovídá skutečnost, že se jim pokaždé podařilo naprosto spontánně zvednout ze židlí jinak velmi pasivní korejské publikum…“ (Dodejme ještě pro pořádek, že shoda příjmení u obou laskavých podporovatelů souboru je zcela náhodná, v Koreji však naprosto pochopitelná.)

Aktuální a také stále průběžně aktualizovaný kalendář koncertů Mydy Rabycad je online zde. Informace, vlastní komentáře členů kapely, zábavné i dobrodružné momentky z cest a zákulisí najdete také na kapelním facebooku a twitteru. Videa ze studií i pódií naleznete samozřejmě na youtube.

Kapela i po Glastonbury nebude zahálet, po půlroce se vrací také do velšského Narberthu, těší se na festival la Fête de l’Europe ve městě Amilly jižně od Paříže, či na německý Trebur Open Air. Zajímavou zkušeností bude premiéra Mydy Rabycad ve Středozemí na srpnovém festivalu Porto Latino v Saint-Lorent na Korsice.  Vedle zahraničních cest čeká Mydy Rabycad řada koncertů pro vděčné domácí publikum. Zcela mimořádnou důvěru kapela dostala od pořadatelů letošního ročníku Rock for People: Nedělní program na scéně ve festivalovém stanu bude pojat plně v její dramaturgii a režii jako elektroswingový večírek Mydy Rabycad a jejich přátel. Vystoupí také na pražském festivalu Metronome, zahrají na Colours of Ostrava či Rock for Churchill. Objeví se také na festivalu Swing Me Prague, který se chystá v srpnu.

Dodal: Silvie Marková, SMART Communication
GLASTONBURY (GB)

GLASTONBURY (GB)

Středa 22. 6. 2016 až Neděle 26. 6. 2016
Vystupují:
Muse, Adele, Coldplay, Beck, Jeff Lynne’s ELO, PJ Harvey, Disclosure, New Order, Earth, Wind&Fire a spousta dalších
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |