K Sum 41 a NOFX  přibudou Leftover Crack a Donaha

K Sum 41 a NOFX přibudou Leftover Crack a Donaha

29. 06. 2016  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Dvoudenní punková akce Prague Sounds Good oznamuje poslední účinkující. Večer 23.srpna k Sum 41 a Millencolin přibudou tuzemští Donaha. NOFX si na druhý den, kterému budou vévodit, k Pennywise přivezou vlastního hosta - Leftöver Crack ze Spojených států.
Leftöver Crack založil v roce 1998 zpěvák Choking Victim Scott Sturgeon alias Stza jako svůj vedlejší projekt, pro který nahrával skladby, jež se nehodily do repertoáru jeho domovské kapely. Po dvou letech k sobě Stza přizval kytaristu Brada Logana (dříve F-Minus), svého parťáka a basáka z Choking Victim Alece Baillieho, kytaristu z Blindsided Mika Trujilla a někdejšího bubeníka Suicidal Tendencies a Beastie Boys - Ameryho "Awol" Smitha. Pětice okamžitě začala pracovat na prvních společných skladbách, které ještě v témže roce vydala na EP "Rock The 40 Oz". Podpis s vydavatelskou společností Hellcat motivoval kapelu k rychlému natočení debutového alba, které ale paradoxně spolupráci s novým vydavatelem ukončilo. Když kvůli kontroverznímu názvu, obalu i tématu desky s názvem "Shoot The Kids At School" vydavatel odmítl nahrávku kvůli (v té době nedávné) střelbě na kolumbijské škole vydat, skupina ji přejmenovala na "Mediocre Generica" a v roce 2001 ji pod hlavičkou Hellcat sice vydala, ale byla to její první a poslední deska pod záštitou této společnosti. 

Leftöver Crack

V roce 2003 nabídl kapele vydání jejího druhého alba, na jehož vzniku se podílel i někdejší producent Nirvany Steve Albini, Jello Biafra z Dead Kennedys. Když ale deska s názvem "Fuck World Trade" odkazujícím na bombové útoky na World Trade Center a s Georgem W.Bushem na obalu vyšla, většina amerických prodejních řetězců ji odmítla vzít do distribuce. A situace se opakovala např. i ve Velké Británii, jelikož britská edice alba měla na přebalu Tonyho Blaira. Nejméně konfliktní nahrávkou z třípoložkové diskografie Leftöver Crack je tak zatím poslední deska z podzimu loňského roku, kterou vydal Fat Wrack Chords (nahrávací společnost frontmana NOFX). Od kritiky kapitalistické společnosti a především politiků sice kapela nikdy neupustila, ale alespoň nahrávce, na které hostují Days N'Daze, Mischief Brew, The Bouncing Souls, Blackbird Raum, Penny Rimbaud a Jesse Michaels dala vcelku nezávadné jméno "Constructs Of The State".

Leftöver Crack vystoupí v Praze až druhý den Prague Sounds Good - 24.sprna před Pennywise, po kterých převezmou pódium hlavní hvězdy večera NOFX.

Den předtím budou Foru Karlín vévodit Sum 41, před kterými se návštěvníci mohou těšit na Millencolin a nově také zástupce české scény - Donaha"Splnil se nám tím sen. Na koncert Sum 41 jsme vždycky chtěli zajít, ale nikdy nás nenapadlo, že bychom mohli stát na stejným pódiu jako oni. Už když jsme začínali, tak jsme je poslouchali a dost nás ovlivnila (hlavně v začátcích) jejich tvorba. Už se nemůžeme dočkat koncertu - jak našeho, tak i jejich" netají se radostí z hostování před Sum 41 česká teenage pop-punková skupina Donaha (dříve On The Way). Přestože v současném složení kapela působí necelé čtyři roky, její kariéru už lemuje úspěšné EP Beta samci vydané pod záštitou jednoho z našich největších vydavatelství Warner Music, singly Příběh z křídel a Nedostupná, které v loňském roce vyhrály hitparádu hudební stanice Óčko a na 200 koncertů nejen v České republice ale také na Slovensku nebo v Polsku.

Předprodej vstupenek na Prague Sounds Good zajišťuje společnost Ticketportal. K zakoupení jsou buď jednodenní lístky za 790 korun nebo dvoudenní za 1390 Kč.

Více na www.facebook.com/events/191173287931756/

Dodal: Katka Dědková
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

PRAGUE SOUNDS GOOD

Úterý 23. 8. 2016 až Středa 24. 8. 2016
Vstup: od 990 Kč
Vystupují:
NOFX, SUM 41, MILLENCOLIN, PENNYWISE, LEFTÖVER CRACK, DONAHA
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika