Metaloví Helmet přivezou do Prahy support Local H

Metaloví Helmet přivezou do Prahy support Local H

20. 01. 2017  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Dlouho očekávané nové album amerických rockerů Helmet – první po šesti letech – představuje tvrdé riffy, bušící bicí a typický hlas frontmana Page Hamiltona. Album je energie ve své nejčistší podobě a návštěvníci Lucerna Music Baru to budou moc 21.ledna poznat na vlastní kůži.
Každá skladba z nového alba nazvaného Death To The World je kombinací různých tvrdých stylů - hard rocku, alternativy, metalu a punku. Album produkoval Page Hamilton sám a míchal ho cenami ověnčený producent a zvukový inženýr Jay Baumgardner.
 

Držitelé zlaté desky a na cenu Grammy nominovaní Helmet vydali od svého založení v roce 1989 v New York City osm kritikou nadšeně přijatých alb. Míchali zeppelinovské riffy s vehementní post-hardcoreovou precizností, typickými těsnými akordy a offbeaty – Hamilton původně hrál jazz. Tahle kombinace byla vzácně vizionářská a ve své době velmi úspěšná.

Kapely jako Deftones, Rise Against, Pantera a Tool citovaly Helmet jako největší vliv, nejen pro jejich energii a přístup, ale také pro muzikálnost a inteligenci. Helmet jsou, mimo jiné, i dokonalé umělecké dílo.

Důkazem bude i novinka Dead To The World, která vychází 28.října 2016 na earMUSIC jako CD digipack a průhledný vynil. a samozřejmě i turné, se kterým 21.ledna dorazí i do pražského Lucerna Music Baru.

S Helmet jedou celé turné jako hosté Local H z Illionis, kteří se proslavili tím, že byli jednou z prvních kapel, která vystupovala jen ve dvou - frontman Scott Lucas hraje na kytaru i baskytaru a bubeník Ryan Harding obstarává všechny další zvuky.

Dodal: Michal Rejzek
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

HELMET

Sobota 21. 1. 2017
Vstup: od 440 Kč
Vystupují:
Helmet / USA, support: Local H / USA
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika